2018-11-17 04:38


Dovada că România nu mai este colonie. Bogdan Diaconu laudă, în „Vocea Rusiei”, turneul asiatic al premierului

 |  20:51
Dovada că România nu mai este colonie. Bogdan Diaconu laudă, în „Vocea Rusiei”, turneul asiatic al premierului

Turneul Asiatic al premierului Victor Ponta este dovada faptului că România şi-a depăşit statutul de colonie, apreciază deputatul PSD Bogdan Diaconu, într-un text apărut pe site-ul „Vocea Rusiei”.

„Succesul premierului Victor Ponta în China a deranjat multe capete luminate, printre care, la loc de cinste, se află și Traian Băsescu. Firește că orice reușită a premierului este o catastrofă pentru Băsescu, PDL, Mișcarea Populară și fanii portocalii, pentru că invalidează apocalipsa pe care ei o anunțau și și-o doreau din partea Guvernului. România a redevenit o țară, pe cine supără acest lucru?”, se întreabă deputatul PSD. El adaugă: „Nu am știut, când am văzut derularea turneului asiatic, că această ieșire din izolare a României și faptul că a redevenit o țară, depășind statutul de colonie, va stârni un asemenea cuib de vipere. Doar o colonie nu are voie să-și desfășoare relațiile externe după cum consideră de cuviință și după cum îi este util. Credeam că pionii portocalii îi vor lăsa României dreptul să aibă un viitor, dacă tot i-au distrus trecutul ultimilor ani, iar în prezent fac tot ce pot pentru a bloca deschiderile țării. Dar dorința lor de a distruge a fost mai puternică. România nu ar trebui să devină jucătoare tocmai pentru a-i lăsa pe cei care practică politica struțului să se simtă esențiali. Iar faptul că nu mai sunt așa îi aruncă pe culmile disperării...”.

Bogdan Diaconu argumentează beneficiile unui parteneriat strategic România-China: „Așa încât da, avem nevoie de un parteneriat strategic cu China, avem nevoie de țările din Asia, avem nevoie de o relație pragmatică și constructivă cu Rusia, nu de atitudini copilărești de genul ne luăm jucăriile și plecăm. Nu avem unde să plecăm, trăim în această lume în care puterile non-europene au un cuvânt din ce în ce mai greu de spus. Tehnica struțului, cu băgatul capului în nisipul de la Cotroceni unde să trăim în iluzia că suntem importanți pentru că angajații se tem de noi și ne cântă osanale indiferent ce gafe am face, nu funcționează în politica internațională”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-07

TAGURI: Bogdan, Diaconu, lauda, Vocea Rusiei, dovada, Romania, colonie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GICA
08 Iul 2013

BRAVO.. PONTA! ... FORUMISTII PORTOCALII ...''INGHIT IN SEC''...
Random imageUltimele stiri


loading...