2018-12-14 05:36


Dracula de Bulgaria

 |  18:35
Dracula de Bulgaria

Arheologii bulgari au descoperit un vampir medieval, a anunţat directorul Muzeului Naţional de Istorie, Bojidar Dimitrov, iar presa sofiotă a scris că şi bulgarii au deja “un conte Dracula”.

În urma unor săpături, nu departe de oraşul Sozopol, pe litoralul Mării Negre, a fost descoperit un mormânt medieval în care mortul este înţepat în piept cu o ţepuşă din fier. Potrivit arheologului Dimităr Nedev, bărbatul a fost înţepat după ce a murit ca să nu devină vampir. “Cel mai probabil este vorba de un intelectual care a fost neînţeles de societate şi, după moartea sa, oamenii au crezut că a devenit vampir. Ca să-l neutralizeze au înfipt o ţepuşă în pieptul lui”, crede Nedev. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că vampirul a fost o persoană nobilă, pentru că mormântul se află în absida unei biserici.

Mass-media din Bulgaria comentează că această descoperire va ajuta la atragerea unui număr mai mare de turişti pe litoralul bulgăresc. Site-ul Factor Online din Burgas scrie că ar trebui să fie găsit un castel unde să fie expus trupul neînsufleţit al vampirului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...