2018-12-16 17:19


DRAGNEA, aliat cu UDMR în faţa «tendinţelor HEGEMONISTE din partea unor puteri»

 |  12:56
DRAGNEA, aliat cu UDMR în faţa «tendinţelor HEGEMONISTE din partea unor puteri»

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a adresat UDMR invitaţia ca, la 100 de ani de la crearea statului român modern, cele două formaţiuni politice să lucreze împreună pentru proiectul următorilor 100 de ani. Dragnea a început prin a aprecia rolul UDMR în procesul în care Parlamentul îşi apără liberatea de a acţiona "în faţa unor tendinţe hegemoniste din partea unor puteri care nu au înţeles separaţia puterii în stat". Liderul PSD a continuat prin a face apel la conlucrare şi normalizarea relaţiilor cu Ungaria.

"Apreciez că UDMR, alături de partidele democratice din România, poate participa la construcţia unui proiect nou, pentru România, pentru următoarea sută de ani. La anul vom sărbători împreună Centenarul. Dincolo de rănile istoriei sau de abuzurile unor regimuri profund nedemocratice, avem o istorie comună, mai ales aici, în Transilvania, care a însemnat convieţuire paşnică, prietenie şi solidaritate între oameni, dacă ne uităm la nivel comunităţilor. Chiar dacă politica învrăjbeşte, şi învrăjbeşte, mai ales în campaniile electorale, vă invit să fim raţionali şi pragmatici şi să discutăm aici problemele noastre, aici în ţară, pe care să le rezolvăm împreună. (...) Dacă vom accepta strategiile de dezbinare, unele construite chiar în interiorul ţării, avem şanse să pierdem unele lucruri pe care le-am clădit împreună, şi cu greu, şi cred că cel mai important lucru pe care trebuie să nu îl pierdem este încrederea între maghiari şi români. Vă invit ca, la 100 de ani de la crearea statului român modern, să lucrăm împreună pentru proiectul următorilor 100 de ani", a declarat Liviu Dragnea, sâmbătă, la Congresul UDMR, care se desfăşoară la Zalău, dupa cum citeaza stiripesurse.ro.

Acesta a adăugat că din 1990 s-a produs un salt uriaş în acordarea de drepturi egale pentru minorităţi, procesul este în curs şi multe lucruri se vor rezolva în viitorul nu foarte îndepărtat.

În acelaşi context, liderul PSD a precizat că este grav faptul că în ultimii 27 - 28 de ani, perioadă în care s-au cheltuit miliarde de euro în România, nu există o autostradă care să traverseze Carpaţii.

Liviu Dragnea a subliniat că este de acord cu învăţământul în limba maternă, pentru etnicii maghiari, dar i-a sfătuit pe maghiarii din ţară să îi înveţe pe copii şi limba română, pentru a avea mai mari şanse în găsirea unui loc de muncă în România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-13

TAGURI: dragnea, udmr, tendinte hegemoniste
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AMERICANUL
13 Mai 2017

BAI REPETENTUL NATIUNI CARE VREI SA FACI PULITICA , NU POTI DECAT MAFIOTISME, PENTRU CA STAI PROST CU NEURONII. UDMR – este un ONG constituit pe criterii etnice ce apra doar interese de grup ale unui grup infractional de crima oraganizata si nu ale maghiarilor din Ro– este folosit ilegal (fara respectarea legii partidelor) pe post de bolovan politic, la inclinarea balantei, pentru alcatuirea majoritatii necesare guvernarii ceea ce a oferit in cei 27 de de ani de APOCALIPSA, societatii romanesti permanent indicii ca noua oranduire sociala functioneaza doar pe baza santajului politico-mafiot. Acelasi ONG maghiar a mai avut si are misiunea de a aprinde fara just temei disputele nationaliste. Situatia participarii in mod separat a UDMR-ca ONG etnic, la alcatuirea Puterii Publice in Romania este unica in lume sau poate specifica unei democratii tribale din lumea atreia. TU NU POTI DISCERNE ACESTE ASPECTE PUI DE MILITIAN TICALOS.
@AMERICANUL...
13 Mai 2017

Excelent comentariu!
Random imageUltimele stiri


loading...