2018-12-12 11:56


Dragnea dă vina pe liberali pentru boicotarea votului din plen

 |  19:33
Dragnea dă vina pe liberali pentru boicotarea votului din plen

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat PNL că a ales că boicoteze marți votul la moțiunea simplă pe Justiție și, din această cauză, deputații liberali au lipsit și de la ședința de plen unde urmau să primească vot final proiecte de lege importante precum cel privind conversia creditelor din franci elvețieni sau declararea zilei de 1 iunie ca zi nelucrătoare.

"S-a suspendat ședința de astăzi din lipsă de cvorum pentru că PNL a ales să boicoteze votul împotriva ministrului Justiției. Deci, practic, pentru a salva onoarea nereperată a doamnei ministru au boicotat și celelalte voturi. Ăsta este felul lor de a face politică. Zeci de mii de familii așteptau ca azi să votăm conversia creditelor, așa cum s-a stabilit, la cursul istoric. De asemenea, toți copiii și părinții așteptau să votăm legea cu 1 iunie și alte voturi importante. Noi am fost prezenți astăzi aici. Ieri, doamna ministru Prună m-a sunat și pe mine spunând că ar vrea să nu fie dimineață dezbaterea. Eu am procedat corect, am pus-o în legătură cu domnul Florin Iordache și au convenit împreună ora 14,30, am așteptat 15 minute, a început dezbaterea unde au fost prezenți membri ai Guvernului, urma să se voteze. Liberalii au găsit să boicoteze, să nu participe, arătând că susțin și își asumă acest ministru al Justiției, efectul fiind că au boicotat și celelalte legi", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, "este o minciună" declarația PNL care a anunțat că va boicota doar votul pe moțiune.

"Este o minciună, care nu e spusă de doamna Prună, e spusă de ei. Ei știau foarte bine care e procedura — în momentul când se trece la vot, președintele de ședință trebuie să constate dacă sunt suficienți parlamentari care să îndeplinească cvorum. Nefiind suficienți parlamentari, ședința se suspendă. Au dat această declarație încercând să-i păcălească pe cei care nu știu procedurile. Vor boicota și la alte voturi, în condițiile în care am înțeles că ar fi vrut deja ca legea privind conversia creditelor în franci elvețieni să fie din nou trimisă la comisie, pentru că așa le-a cerut domnul Dacian Cioloș printr-un document care a ajuns și la Cameră — un punct de vedere al Guvernului în ceea ce privește conversia creditelor care, sigur, că a ajuns foarte târziu. (...) Guvernul cere acel grad de îndatorare de 50% cu care eu am spus că nu sunt de acord", a susținut liderul PSD.

Ședința plenului Camerei Deputaților de marți a fost suspendată din lipsă de cvorum. Urmau să fie supuse votului moțiunea simplă pe Justiție a PSD și o serie de proiecte de lege precum cel privind conversia creditelor în franci elvețieni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-11

TAGURI: liviu dragnea, liberali, pnl, lege conversie credite in plen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...