2019-03-23 07:10


Dragnea nu mai vrea pensie specială. A lăsat PSD să voteze legea, dar acum spune că nu are nevoie

 |  21:01
Dragnea nu mai vrea pensie specială. A lăsat PSD să voteze legea, dar acum spune că nu are nevoie

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a susţinut joi că nu vrea să beneficieze de legea care acordă parlamentarilor pensii speciale și, din acest motiv, îşi va depune demisia cu o zi înainte de finalizarea mandatului de deputat. „Eu o să dau cu subsemnatul pe cererea de demisie. Eu cred că puteţi spune despre mine că nu sunt «răzgândeanu». Şi nu fac afirmaţii fără să nu mă gândesc, chiar cred în asta. Nu am vrut să fac această afirmaţie în perioada în care se dezbătea legea, o fac acuma, pentru că eu cred foarte mult în lucrul ăsta. Am fost împotrivă, nu am vrut să pun în situaţie delicată colegi de-ai mei, inclusiv care au votat, inclusiv pe cei care stăteau în afara sălii şi care le cereau celor de la PSD să voteze - că ştiţi foarte bine lucrul ăsta. Dar este o mică formă de protest sau un gest de-al meu prin care nu doresc să beneficiez de un drept de care cred că e câştigat prematur”, a declarat Liviu Dragnea.

Și apoi ne-a asigurat că nu este populist: „Eu nu am abordare populistă (…) În condiţiile în care sunt milioane de pensionari care au pensii nedrepte nu cred că este în regulă ca parlamentarii să aibă aceste pensii care nu sunt mari luate în sine, dar sunt mari în comparaţie cu restul pensionarilor” a argumentat Dragnea.

Potrivit prevederilor legii adoptate cu voturile PSD în decembrie 2015, parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet.

Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o pensie de aproximativ 1.550 de lei.

Avizul ministerelor

Aplicarea legea pensiilor speciale pentru parlamentari mai are de așteptat, după ce Birourile Permanente Reunite ale celor două Camere au decis că ar fi nevoie de avizul consultativ al Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Muncii pentru proiectul normelor de aplicare.

„Au fost prezentate spre aprobare BPR normele metodologice pe care trebuie să le aprobe întâi BPR şi apoi plenul reunit, dar am considerat necesar, având în vedere riscurile inerente ale unei necoordonări cu ministerele de specialitate, să solicităm un aviz consultativ din partea Ministerului Finanţelor Publice şi a Ministerului Muncii şi atunci am amânat cu două săptămâni această chestiune", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a spus că a fost solicitat avizul ministerelor pentru a evita ca „o anumită laxitate a legii să nu se perpetueze în normele metodologice". El a susținut că parlamentarii vor să fie „foarte atenţi cu modul în care sunt cheltuiţi banii publici”. Banii necesari pentru pensiile speciale nu sunt prevăzuți în bugetul instituției, dar vor trebui plătiți conform legii, a mai spus Tăriceanu. Peste 400 de parlamentari au solicitat acest tip de pensie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-11

TAGURI: liviu dragnea, psd, pensie speciala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...