2019-01-17 13:59


Dragnea și-a pus „cuierul” la minister. Sevil Shhaideh, „fina” demisionarului, este noul ministru al Dezvoltării

 |  21:01
Dragnea și-a pus „cuierul” la minister. Sevil Shhaideh, „fina” demisionarului, este noul ministru al Dezvoltării
Daniel Măgureanu

Aşa cum a obişnuit în ultimii ani, Liviu Dragnea vrea şi chiar reuşeşte să păstreze poziţiile politice importante în familie. Rămas vacant după demisia sa provocată de problemele cu justiţia, locul social-democratului la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost rapid ocupat. Succesoarea este Sevil Shhaideh, cea despre care presa centrală a relatat că este fina lui Dragnea. Dar „nașul” zice că a fost doar martor la căsătorie.

Urmaşa lui Dragnea aduce aminte de alte cazuri celebre relatate în trecut şi în care social-democratul a fost acuzat că-şi pune oameni apropiaţi în funcţii-cheie. Cazul lui Slăvescu Putineanu, fost director de cabinet şi fin al lui Dragnea, cel al Cătălinei Ştefănescu, fosta secretară a lui Dragnea devenită deputat, dar şi cel al Cristinei Barbu, mama Cătălinei, numită secretar de stat în Ministerul Muncii, reprezintă episoade sugestive în acest sens. De altfel, Dragnea a şi reacţionat în 2012, când, chestionat de jurnalişti asupra sprijinului acordat Cătălinei Ştefănescu, a replicat că dacă voia, putea pune pe liste un cuier în locul ei și tot ar fi câștigat alegerile parlamentare.

Revenind la Shhaideh, Dragnea a susţinut că aceasta nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş, şi că la căsătoria acesteia i-a fost doar „martor”, alături de alte persoane. „În religia musulmană nu există termenul de naş. Sunt martori. Când se căsătoresc doi, un bărbat şi o femeie de religie musulmană, sunt unii care participă la acel eveniment şi care sunt martori. Nu există termenul de naş şi fin”, a spus Dragnea, care a adăugat că o cunoaşte pe Sevil Shhaideh de 15 ani. Totuşi, Dragnea a fost contrazis de către deputatul minorităţii turce, Ibram Iusein: „Avem nași, cum să nu avem? La cununia civilă poți să ai și nași creștini, iar la cea religioasă există nași musulmani, unii spun că ar fi un fel de înlocuitori ai vechililor, care la turci erau cei care aranjau căsătoriile între doi tineri”.

Ponta jigneşte presa

Legat de acest subiect, premierul Victor Ponta a spus că nu ştie dacă să râdă sau să plângă când aude „atâţia proşti care publică ştiri” conform cărora noul ministru MDRAP, Sevil Shhaideh, deşi este musulmană, îl are pe Dragnea ca naş de altă religie. „Ca şi până acum, presiunile vor fi mari. Am aflat că doamna ministru, deşi este musulmană, are un naş creştin. Deci, nici nu ştiu dacă să râd sau să plâng când aud atâţia proşti care publică ştiri, dar mă rog, asta e”, a spus Ponta miniştrilor convocaţi în şedinţa de Guvern.

Cine e Sevil Shhaideh?

Noul ministru care a dat naştere acestor controverse are 50 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, Sevil Shhaideh a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării. În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa. Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister. Conform ultimei sale declaraţii de avere, din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în 1994, şi mai multe conturi deschise în 2007 şi 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei. Veniturile obţinute de Sevil Shhaideh în anul fiscal precedent depăşesc 300.000 de lei, din care 56.364 de lei reprezintă salariul de la Ministerul Dezvoltării, iar 247.800 de lei a încasat ca membru al CIFGA (Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări) la EximBank SA.

Dragnea zice că merge pe demnitate

Cât despre demisia lui Dragnea din funcția de președinte executiv al partidului, ședinţa Comitetului Executiv al PSD, programată iniţial pentru miercuri la ora 16.00, în care se va discuta cererea acestuia, a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Liviu Dragnea a declarat miercuri că îşi menţine decizia de a renunţa la funcţia de preşedinte executiv al PSD, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în Dosarul „Referendumul”, iar conducerea partidului va stabili modul în care mai poate ajuta formaţiunea social-democrată. „Nu mai pot ocupa această funcţie”, a spus Dragnea. Amânarea a fost decisă cu argumentul că tot miercuri, la ora 16.30, va fi organizată la Palatul Cotroceni ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la ora 16.30. Marţi seara, mai multe voci din PSD declaraseră că membrii de partid au fost anunţaţi că şedinţa Comitetului Executiv nu va mai avea loc miercuri, deoarece va fi depunerea jurământului de noul ministru MDRAP.

Toată această situaţie a apărut când Liviu Dragnea a declarat luni, după şedinţa Biroului Permanent, că mandatul său de preşedinte executiv a fost „depus pe masa PSD”, dar „absolut toţi colegii” au decis să discute această demisie în Comitetul Naţional, el spunând că se bucură că după 15 ani de muncă pentru PSD are asemenea susţinere. Întrebat dacă, în aceste condiţii, se mai gândeşte referitor la retragerea din funcţia de preşedinte executiv, Dragnea a arătat că şi-a depus mandatul şi va merge şi la Comitetul Executiv Naţional, adăugând însă: „Pe de altă parte, normal că mă gândesc, pentru că sunt un om ca şi voi, care gândeşte. „La insistenţa jurnaliştilor de a afla dacă va rămâne în funcţia de preşedinte executiv, Dragnea a replicat: „Să ajungem acolo” (n.r. - la şedinţa Comitetului Executiv).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-20

TAGURI: liviu, dragnea, sevil, shhaideh, fina, demisionat, ministru, dezvoltarii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BOTEZUL LA MUSULMANI
20 Mai 2015

La musulmani cind boteaza un baiat , la virsta de 12 - 13 ani , vin toti si fac un bairam . Atunci muftiu , un felcer , tata si nasul , se retrag intro camera . Il ia pe baiat si ii taie , circuscrie preputul , la viitorul barbat . Si duce pielea preputului la babele de la bucatarie , o frige si ii da NASULUI sa o manince . Si nasul este Dragnea .
Random imageUltimele stiri

loading...