2018-12-17 11:54


Dragnea trage concluziile după consultările cu preşedintele

 |  19:29
Dragnea trage concluziile după consultările cu preşedintele

După a doua întâlnire cu preşedintele, Dragnea spune că l-a propus pe Liviu Voinea ca premier. PSD a anunțat că președintele nu va mai face o a treia rundă de consultări și că, probabil, marți va anunța numele noului premier.

”I-am prezentat președintelui Klaus Iohannis un pachet de obiective și priorități pentru viitorul guvern. Vrem bugetul de stat cât mai repede în Parlament. Am prezentat propuneri în detaliu. Vrem un guvern și un premier care să asigure creșterea economică promisă. Liviu Voinea împlinește atât criteriile de integritate, cât și pe cele de expertiză. Mugur Isărescu m-a asigurat că dacă Liviu Voinea va fi nominalizat va avea tot sprijinul BNR.

Președintele a prezentat un set de principii și obiective pe care le susține, le susținem și noi și ni le asumăm. Am avut o ședință de coaliție cu colegii de la UNPR și ALDE, nu au respins propunerea noastră pentru funcția de premier. Sperăm că această coaliție va funcționa și vom avea majoritate în Parlament.

Un premier şi un Guvern care să aibă un mandat limitat, un mandat foarte clar şi precis şi care să asigure că cele două runde de alegeri, locale şi parlamentare, se vor desfăşura în condiţii corecte, în aşa fel încât în România să nu fie incidente în ceea ce priveşte cele două procese

Președintele a spus că i se pare o propunere rezonabilă cea a lui Liviu Voinea. A spus că două runde de consultări sunt suficiente, iar mâine, după ce termină consultările, va face nominalizarea. Așa e și firesc.

Cred că am făcut o propunere bună și sper ca președintele să se aplece cu atenție asupra acestei propuneri.”, a spus Liviu Dragnea la ieșirea de la Palatul Cotroceni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-09

TAGURI: dragnea, consultari, presedinte, psd, pnl
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...