2019-03-25 08:11


Dragnea UIMEȘTE pensionarii: ”S-a GREȘIT când s-a făcut legea”

 |  20:08
Dragnea UIMEȘTE pensionarii: ”S-a GREȘIT când s-a făcut legea”

Liviu Dragnea consideră că era necesară această modificare a legii pensiilor speciale întrucât în câtiva ani ar fi produs efecte dezastruoase. Preşedintele PSD recunoaşte că partidul său a greşit, că a acţionat "electoral" când a adopat legea care a permis creşterea pensiilor odată cu salariul.

"În ceea ce priveşte aşa zisele pensii speciale, care sunt pensiile militare şi pensiile de serviciu, acestea beneficiază de o lege specială, nu se calculează pe principiul contributivătăţii, s-au asumat câteva principii: pensia netă să nu fie mai mare decât salariul net pe care l-ai avut şi vorbim de media a şase salarii pe care ţi le alegi, cele mai mari salarii pe care le-ai avut în ultimii ani, s-a păstrat baza de calcul de 85%, s-a păstrat metodologia de calcul, nu s-a umblat la vârsta de pensionare cu toate că în Europa nu este o vârstă atât de mică, practic marea modificare care s-a produs se referă la faptul că pensiile speciale nu se mai actualizează odată cu creşterea salariului celui care este în locul tău sau care are acelaşi post sau aceeaşi funcţie pe care ai avut-o tu. (...) Ne-am fi dus în 2018 cu un efort bugetar de 10 miliarde doar pentru această categorie de pensii, iar în următorii 2-3 ani la 17 miliarde, ceea ce punea serios sub semnul întrebării dacă sistemul public de pensii mai poate fi susţinut", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Liviu Dragnea a declarat că s-a greşit în momentul în care s-a făcut această lege care a permis creşterea pensiilor odată cu creşterea salariului celui care are aceeaşi funcţie ca şi cel care a ieşit la pensie.

"S-a greşit când s-a făcut legea. S-a făcut electoral, s-a făcut poate cu bună credinţă, dar cu multă neştiinţă, dar aplicarea ei an de an fără să fie schimbată ducea în câţiva ani de zile la un blocaj pentru că în fiecare an cresc salariile, în fiecare an impactul bugetar era foarte mare şi este bine să înţelegem că aceste pensii de serviciu nu sunt alimentate din comtribuţia celor care beneficiază, ci sunt alimentate din bugetul de stat. Datorită acestei legi, anul trecut au ieşit la pensie peste 12 mii, până să fie vorba de această ordonanţă, în primele luni ale anului au ieşit vreo 7 mii, deci legea în sine a generat aceste efecte destul de periculoase", a mai spus Dragnea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-06

TAGURI: liviu dragnea, pensionari, legea pensiilor, psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEA FANE
06 Aug 2017

SUSPENDATUL LN Dragnea spune un mare adevar.legea cu pensiile NESIMTITE s-a facut cu buna credinta ELECTORALA si multa,multa prostie(nestiinta asa cum zice SUSPENDATUL)
NEA PROSTU @
06 Aug 2017

Gresesti sau esti prost dar suspendat este chiorul fost presedinte impostor nu Dragnea Esti ambiguu si delirezi in ceata cred ca de la caldura combinata cu samahoanca Ai grija ce spui la betie
FLORIAN
06 Aug 2017

Nimic mai fals. prevedere este prevazuta in STATUTUL CADRELOR MILITARE ,care nu ies din sistemul militar cand sunt pensionați ,ei fac parte din rezerva armatei romane ! Habarniști de teapa celor care tot reformeaza dupa ureche și interes iși bat joc dar sa se aștepte la o reacție,ca de altfel culeg actualmente rezultatele reformei ..oameni parasesc sistemul masiv !!!!
CRISTEA
06 Aug 2017

De ce. nu gresiti si cu celelalte pensii, dupa 25 de ani de munca, si 2 ani de grupa, am iesit cu 414 lei pensie in 2012?
NIMENI
06 Aug 2017

Cred ca s_a urmarit inlocuirea personalului de la "servicii" cu oamenii lor
IONIță CORNEA
06 Aug 2017

Poi atunci te numești animal fiindcă nu ai putut gândit și înțelege decât cum să câștigați alegerile și să faceți ce vreți cu țara asta și să vă dați legi doar pentru voi Atit puteți gândi
MARIUS
06 Aug 2017

PSD grup mafiot , Dragnea ,infractor dovedit președintele unui partid care tâlhărește Romania de 27ani, Partid susținut de oameni cu putina educație care își vând votul pe câțiva lei. România o țară pierdută și câștigată de hoți, condusă de impostori . PSD ...
BELA
06 Aug 2017

toti cei ce am lucrat in gr 1 se mai recalculeaza pensiile am iesit in 2003
NEA FANE
06 Aug 2017

raspuns unuia care-si zice NEA PROSTU. daca ATAT ai inteles tu din cele scrise de mine,sa stii ca esti CU ADEVARAT asa cum iti zici. poate ma banuiesti ca-l simpatizez pe traian BADARAN. eu cant la contrabas (cel mai mare instrument din orchestra). sunt CONTRABASIST! no,amu sti.
LEGE
07 Aug 2017

cei care se pensioneaza inainte de a avea varsta de pensionare sa iasa cu o pensie diminuata cu cel putin 25 la suta.si terminati cu pensiile speciale care nu pot fi sustinute de la buget.sa se dea o lege simpla pentru toti romanii .de fapt chestia cu pensiile speciale este un furt pe fata si nu are nici o baza.si smecheria ca un smecher sa fie platit de doua ori de la buget este o ordinarie fara margini.si ministerul de finante sa nu se mai plinga de bani si sa termine cu birocratia si aberatiile fiscale.sunt bani dar sunt dati la paraziti .
ANONIM
07 Aug 2017

LIPITOAREA SAU SOBOLANUL DE TELEORMAN UIMESTE planeta nu pensionarii, DAR PRIN CRETINISM, BANDITISM, TEMBELISM, MARSAVIE, HOTIE, MAFIOTISM, SCARBA, ETC
ANONIMUS
07 Aug 2017

Pentru anumte categorii de personal, pensiile sa fie calculate dupa contribuite si apoi sa se mai adauge salariul minim pe economie, atunci vor fi pensii speciale. Nu speciale pe buzunarul celor multi si cu imprumuturi tot mai grele. O pensie intre 3-5000 lei este suficienta pentru un trai decent, restul sunt saraci cu pensii de 1000-1200 lei, fac efectiv foame si sunt plini de boli netratate la timp.
GENERALUL PISICA NEAGRA
07 Aug 2017

O SA MANANC EU TOTI SOBOLANII ROSII SI DIN TELE-MORMAN SI DIN CRAIOVA,SI DE PESTE TOT........AVEM NEVOIE DE MATERIE PRIMA LA FABRICA DE CROCHETE PENTRU PET-SHOP....MIAOUUUUUUUU MIAOUUUUUU MIAOUUUUUUUU
IOAN M.
07 Aug 2017

Din 1989 până azi ,toți au tras jar la oala lor. De ce numai Dragnea este de vină? Raportul salarial în 1989 era de 1 la 5, iar azi a ajuns şi la 1 la 200. Oare este corect? Au dus clasele de de mijloc ,cele de jos, pensionarii contribuabili la sapă de lemn,mor de foame, iar cei care au condus 27 de ani, au bogății ce nu au visat vreodată. Revoluția a fost un eşec total, hoții,corupția, rubedeniile o duc bine,iar 80-85% suntem în pragul sărăciei . Gândiți şi dațiv-vă cu părerea.
ANONIM
07 Aug 2017

Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro. Atunci sud – coreenii au optat si au infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi. De atunci gradul de fericire al poporului sud coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUNEZEESC care sa aduca fericirea mult asteptata si BINE meritata poporului roman. Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, etc si trebuie recuperata cat mai avem ce. Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general. UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PT CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI VOR SA VA VADA…???...
UN CETATEAN
07 Aug 2017

DRAGNEA nu asa se face legea . Mai citeste legislatia din NATO si vei vedea. In teatre de operatiuni aceleasi obligatii cu cei din NATO iar la pensii si salarii altceva. Continua si vei termina si armata din RomaniAa cum se va termina ca si economia, etc.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...