2017-01-21 08:26

POLITICA


DSK a ales să se întoarcă în viaţa publică în China

 |  17:09
DSK a ales să se întoarcă în viaţa publică în China

Fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn a dat startul întoarcerii sale în viaţa publică cu un discurs ţinut luni la o conferinţă de afaceri desfăşurată la Beijing.

"În China, o mulţime de oameni te sprijină încă  şi te iubesc cu adevărat. Beijingul este probabil locul cel mai primitor pentru tine" i-a spus lui DSK un proeminent economist chinez, membru al Băncii Centrale.

Vorbind la un eveniment, Strauss-Kahn a făcut nici o menţiune la arestarea sau demisia din funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional,  pe fondul acuzaţiilor de viol. La Beijing, fostul director FMI a ţinut un discurs despre macro-economie de 45 de minute, comparând zona euro cu o plută care este pe cale de a se scufundă. El a arătat că Europa trece de la un summit al ultimei şanse la altul, fără a găsi o soluţie de ieşire din criză şi că măsurile adoptate până acum de liderii europeni au fost insuficiente pentru a rezolva criza economică.

Potrivit acestuia, dacă Europa nu caută să se integreze mai puternic cu măsuri adecvate, ar putea să nu aibă creştere economică timp de cinci sau şapte ani. "Este nepărat nevoie ca francezii şi germanii să lucreze împreună. Problema este că nu au aceeaşi viziune a lucrurilor şi nu sunt sigur că doamna Merkel şi domnul Sarkozy se înţeleg. Este probabil unul dintre motivele pentru care Europa avansează cu greutate", a spus Strauss Kahn.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01

TAGURI: Dominique Strauss-Kahn, apariţie publică, China, afaceri, discurs, criză, violComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image