2017-01-20 05:51

POLITICA


DSK a susţinut ipoteza complotului

 |  19:21
DSK a susţinut ipoteza complotului

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional Dominique Strauss-Kahn a făcut primele sale declaraţii publice după revenirea din Statele Unite, în urma scandalului sexual în care a fost acuzat că a violat o cameristă a hotelului Sofitel din New York.

DSK a făcut o pledoarie răspicată la postul francez de televitiune TF1, în care a vrut să scoată în evidenţă minciunile presupusei sale victime, mărginindu-se să afirme că, în ceea ce-l priveşte, a fost vorba de o „greşeală morală”. În schimb, fostul director al FMI s-a folosit de o serie de extrase din raportul procurorului pentru a-şi susţine nevinovăţia. Mai mult, Strauss-Kahn nu a ocolit nici subiectul sensibil al unui posibil complot. El a precizat că i se pare suspect că avocatul cameristei a primit informaţii privind circulaţia persoanelor din hotel, în timp ce, deşi a cerut la rândul său aceste informaţii, a fost refuzat. Suspiciunile lui Strauss-Kahn au fost alimentate şi de faptul că, întrebaţi de acest aspect, procurorii au declarat că nu ei sunt cei care au furnizat informaţiile, făcând aluzie că acestea ar fi putut proveni din zona conducerii hotelului Sofitel, deţinut de grupul francez Accor. Întrebat dacă crede că au existat complicităţi la acest nivel, „în special la Sofitel”, DSK a precizat că a cerut „aceste informaţii şi mi-au fost refuzate. Aş vrea să ştiu de ce au ales să o ajute pe cea care mă acuza şi să nu colaboreze cu mine”.

În cadrul interviului, DSK s-a referit şi la situaţia economică dificilă din Europa. Fostul director al FMI a sugerat că o soluţie a ieşirii din impas ar putea-o reprezenta ştergerea datoriilor Greciei, „cu excepţia preţului stagnării şi al recesiunii”. De altfel, concluzia lui DSK privind gestionarea crizei datoriilor a fost că „europenii adeseori fac prea puţin şi prea târziu”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image