2018-12-13 15:22


După 20 de ani, Germania prinde un cuplu de spioni ruşi

 |  17:33
După 20 de ani, Germania prinde un cuplu de spioni ruşi

Un cuplu de spioni ruşi, activi de aproximativ 20 de ani, a fost arestat în Germania, fiind primul incident de acest tip de la reunificarea ţării.Cei doi veterani suspectaţi că au furnizat informaţii Rusiei încă din perioada sovietică ar fi fost folosiţi doar în rare ocazii, potrivit unui oficial din serviciile de informaţii de la Moscova.

Presupuşii spioni, Andreas şi Heidrun Anshlag, aveau paşapoarte austriece care menţionează ca loc de naştere Argentina pentru el şi Peru pentru ea. În urma verificărilor, autorităţile germane au constatat că numele sunt false. Andreas A. are accent rusesc şi susţine că vorbeşte germană, engleză şi spaniolă. El ar fi venit în Germania pentru a studia ingineria şi mai târziu a lucrat ca subcontractor în industria de automobile. Cuplul s-ar fi căsătorit în 1990 şi are o fiică. Cei doi presupuşi spioni sunt suspectaţi că au lucrat pentru serviciile de informaţii externe ruse,  prezenţa acestui cuplu în Germania de Vest datând din 1988.Procuratura germană a confirmat doar arestarea a două persoane suspecte de acţiuni de spionaj fără a dezvălui naţionalitatea acestora sau ţările pentru care ar fi lucrat. Obiectivele misiunii lor rămân încă necunoscute. Este posibil ca perechea să fi avut legături şi cu reţeaua rusă  de spionaj expusă de către Statele Unite, care a inclus-o şi pe celebra Anna Chapman.

Rusia nu a dorit să comenteze public pe marginea incidentului, dar un oficial din serviciul de informaţii externe (SVR) a spus că perechea ar fi parte a unei reţele de spioni „retraşi” pe care Moscova a păstrat-o în Europa din timpurile sovietice.

Ambasada Rusiei la Berlin a refuzat să confirme sau să infirme arestările.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07

TAGURI: spioni, rusi, cuplu, veterani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...