2018-12-14 00:39


După ce a încasat, i-a venit rândul să marcheze. Emil Boc nu se lasă dus nici de la Guvern, nici de la partid

 |  19:25
După ce a încasat, i-a venit rândul să marcheze. Emil Boc nu se lasă dus nici de la Guvern, nici de la partid
Preşedintele Traian Băsescu a vrut înfebruarie să-l înlocuiască de la şefia Guvernului cu un premier tehnocrat şi nua reuşit. Sub conducerea sa, partidul aajuns în sondajele de opinie la cel mai jos nivel posibil. Cu toate acestea, Emil Boc nu s-a lăsatîngenuncheat. Se află în continuare la conducerea Guvernului şi se pregăteştecu mari şanse să mai câştige un mandat de preşedinte al PDL.

Pe 14 februarie 2011, şeful statului atrăgea atenţia,într-un interviu în presa centrală, că funcţia de şef al PDL trebuie separatăde cea de premier. Intenţialui era să-l înlăture pe Emil Boc de la Guvern şi să-i dea un os de ros lapartid. “Măsurilecare s-au luat în 2010 nu s-ar fi putut lua cu un premier care nu era şipreşedintele celui mai mare partid din Coaliţie. Politicienii trebuie să înveţesă se adapteze realităţilor. Realitatea acestui moment arată că ar fi bună o despărţirea celor două funcţii”, spunea Băsescu la momentul amintit. S-a vorbit foate mult, în acea perioadă, deînlocuirea lui Boc de la şefia Guvernului cu un tehnocrat. După aproximativ două luni de la vânzoleala de atunci, premierul Boc a negat faptul că preşedintele i-ar fi cerut demisia vreodată din frunteaGuvernului. Întrebatmarţi seară, la Realitatea TV, dacă în aceste luni preşedintele Traian Băsescui-a cerut să plece din funcţia de prim-ministru, Emil Boc a răspuns: “V-am spussincer, nu”. În ceea ce priveşte o eventuală retragere a sa de laGuvern, Emil Boc a spus că, “în momentul în care un Guvern nu mai are susţinereşi este respins de către Parlament, pierzându-şi majoritatea, în acel momentpreşedintele României are posibilitatea să desemneze inclusiv un premierindependent”.

Premierindependent

EmilBoc a spus că s-a luat în calcul, la un moment dat, posibilitatea de a fiînlocuit cu un premier independent, dar că aceasta “este o chestiune ce ţine deatribuţiile exclusiv ale preşedintelui”. Boc a mai arătat că, în opinia sa, statulromân nu poate funcţiona “sănătos” dacă nu există “un parteneriat corect şi orelaţie sănătoasă între preşedinte şi premier”, date fiind suprapunerile de “atribuţiipe diverse componente şi necesitatea ca ele să comunice şi să colaboreze înpermanenţă”. Premierul a mai spus că nu are în vedere la ora actuală oremaniere guvernamentală, dar a lăsat să se înţeleagă că nu exclude acest lucruîn viitorul apropiat “dacă un ministru face o gafă majoră”. În ceea ce priveşte faptul că stă extrem deprost în sondaje, din cauza măsurilor de austeritate luate, Boc a susţinut cănu se aştepta nicidecum să fie bine văzut, dar face totul “cu bună credinţă”.“Am ştiut că fiecare zi va fi o bătălie de a scoate România din recesiune şi atrece prin furtună, dar şi de a trece prin atacuri politice. Nu sunt nou înpolitică, atacurile fac parte din climatul democratic. Dacă eram slab de înger,ar fi trebuit să nu rezist la nici o bătălie politică, însă nici nu mai ştiu princâte moţiuni am trecut”, a mai spus Boc. Premierul îşi va lansa moţiunea pentru candidatura la preşedinţia PDL luni. Moţiunea cu care va candida poartănumele “Echipa dreptei pentru România puternică”. El şi-a fixat deja uncalendar de deplasări în ţară pentru a câştiga sprijinul organizaţiilorjudeţene.

Udrea- premier independent, doar teoretic

Ministrulturismului, Elena Udrea, a spus, ieri, la RFI, că premierul Emil Boc poate fischimbat cu un prim-ministru independent doar “teoretic”. “Practic, avem premierul Boc în funcţie şi nu există nici o discuţiedespre înlocuirea acestuia, o discuţie cu argumente şi serioasă, şi actuală. La momentul acesta,nu există o dezbatere în interiorul partidului legată de schimbarea premierului.Nu a mai existat de la momentul la care s-a opinat şi asupra posibilităţii de aavea un prim-ministru independent, niciodată de atunci nu s-a mai luat aceastădiscuţie”, a spus Elena Udrea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-28

Mai multe imagini:
După ce a încasat, i-a venit rândul să marcheze. Emil Boc nu se lasă dus nici de la Guvern, nici de la partid
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...