2017-01-19 15:11

POLITICA


După episodul ''Mihaela, dragostea mea''. Planurile lui Mircea Geoană pentru următorul cincinal

 |  16:32
După episodul ''Mihaela, dragostea mea''. Planurile lui Mircea Geoană pentru următorul cincinal
Planurile lui Mircea Geoană de a ajunge la Palatul Cotroceni nu au fostspulberate nici de înfrângerea în alegerile prezidenţiale din 2009, nici derecenta suspendare din PSD pentru şase luni primită din partea lui VictorPonta. Preşedintele Senatului vrea să devină numărul unu în stat pentru unmandat de cinci ani şi nu doar pentru o perioadă de interimat. Consilierul prezidenţial,Sebastian Lăzăroiu, susţine că aceste idei îi sunt insuflate lui Geoană decătre Dan Voiculescu.

O eventuală suspendare a preşedintelui Traian Băsescu în acest an –ipoteză menţionată de cei trei lideri ai Uniunii Social Liberale, îi deschidedrumul lui Mircea Geoană către Palatul Cotroceni. Numai că aspiraţiilepreşedintelui Senatului sunt mai înalte. "Eu amcâştigat alegerile prezidenţiale, cred eu, şi dacă îmi doresc ceva este să fiucinci ani la Cotroceni, nu o lună sau patru luni. Deci, nu ăsta esteobiectivul meu în viaţă. Sunt încă tânăr şi mă simt destul de viguros”, adeclarat Geoană la postul public de televiziune. Fostul lider al PSD a adăugatcă vrea să-şi convingă colegii de partid că a învăţat din greşeli şi că va duceţara pe drumul cel bun. ”Dacă preşedintele României încalcă Constituţia nimeninu se poate sustrage efectelor gesturilor proprii. Dacă domnul Băsescu încalcăîn mod sever, aşa cum spune Constituţia, cartea noastră fundamentală, în cliparespectivă mergem la suspendare fără ezitare, dacă avem majoritatea”, asubliniat Geoană. El a identificat UDMR drept cheia viitoarelor evoluţiipolitice. Preşedintele fundator al PC, Dan Voiculescu, a dat şi un termenpentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu: 25 martie.

Lăzăroiu îl atenţionează pe Ponta

Consilierul prezidenţial susţine că a i-aintuit planurile lui Mircea Geoană şi că acesta încearcă să-l sape pe VictorPonta. “După un vot favorabil suspendării, G. devinePreşedinte interimar. În perioada suspendării este previzibil că va fi trântitguvernul (dacă asta nu se va fi petrecut înainte) şi nominalizat un alt premieral noii majorităţi. Acest atribut este numai şi numai al Preşedintelui. În acelmoment puterea domnului G. în PSD se va multiplica de câteva ori. Dl. G.nominalizează premierul şi poate discuta şi lista cabinetului cu nouamajoritate. Imaginaţi-vă ce coadă de ţuţeri va fi la uşa sa. Practic domnulPonta va fi preşedintele PSD doar cu numele. Urmează referendumul de demitere.Să presupunem că 50% plus unu ar vota pentru demiterea actualului preşedinte.Urmează încă trei luni la Cotroceni pentru domnul G. şi perspectiva alegerilorprezidenţiale. Întrebare: pe cine credeţi că va desemna PSD drept candidat laalegerile prezidenţiale? Răspunsul e banal. Ar mai rămâne ca dl. G.să şi câştige alegerile respective (cu un Crin Antonescu având aceleaşi ambiţiişi, în orice caz, un candidat mult mai redutabil)”, scriaconsilierul prezidenţial într-o postare publicată pe blogary.ro în lunadecembrie.

Ponta se opune

În cadrul discuţiilor neoficiale dininteriorul PSD, Victor Ponta le-a spus colegilor că nu va accepta să participela demersul pentru suspendarea preşedintelui Băsescu, doar pentru ca MirceaGeoană să ajungă la Palatul Cotroceni. De altfel, Ponta a insistat pentruexcluderea din partid a lui Geoană, el fiind oprit de opoziţia lui Ion Iliescu.Cu toate acestea, Geoană beneficiază de sprijinul prietenilor săi din USL: DanVoiculescu şi Crin Antonescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DAN ORADEANUL
11 Feb 2011

eu nu inteleg de ce este luat geoana peste picior cand se stie CLAR ca el a castigat in 2009! Nu numai pe teritoriul romaniei! eu personal preferam sa castige crin antonescu dar daca in turul II a ajuns geoana, OK. EL A CASTIGAT!
OBSERV
12 Feb 2011

O scriere la..."mistho"... in genul bagarii batului prin gard;nu conteaza ca unii s-au exprimat in auto sau baie, se devoaleaza tot pentru a-i da o tenta de .. senzational!
NEGATIV
12 Feb 2011

Ponta nu are experienta lui Geoana, cu atat mai putin cea a lui Voiculescu...
PENICILINA
13 Feb 2011

In momentul de fata avem nevoie de politicieni competenti ca Geoana si Voiculescu.
PEPPERONI
13 Feb 2011

Este mai mult decat evident ca Basescu distruge tot. Stau si ma intreb daca acest individ a facut ceva bun in ultimii 6 ani. Sincer, nu cred ca a facut un lucru de care sa fim mandri cu totii. Ma bucur ca mai exista politicieni ca Voiculescu care se lupta cu acest comunist-securist de Basescu.

Adauga un comentariu

Random image