2018-12-19 03:30


E călduţ în Parlament. Opoziţia, indecisă pentru grevă sau demisie

 |  17:38

Liderul social-democraţilor, Victor Ponta, pare să îmbrăţişeze iniţiativa liberalului Cornel Popa care propune ca Opoziţia să demisioneze în bloc din Parlament.

Ponta a admis că prezenţa Opoziţiei în Parlament, în anumite momente, nu face decât să „legitimeze un sistem cu totul şi cu totul abuziv” şi a recunoscut că simte şi el, de multe ori, „impulsul de care vorbea domnul Popa”. „Să nu credeţi că este o plăcere să stai în Parlament alături de doamna Anastase, însă dacă n-am fi acolo, foarte multe dintre furăciunile şi ticăloşiile lor, dvs. nu le-aţi putea afla. Este important să monitorizăm pe cât posibil tot ceea ce comite ilegal actuala Putere, într-un singur scop, ca la anul, când vor fi alegeri, oamenii să ştie ce rele a făcut Puterea şi de ce trebuie schimbată”, a explicat şeful social-democraţilor de ce e nevoie ca Opoziţia să rămână în Parlament. Ponta a adăugat însă că PSD şi PNL vor trebui să plece din toate funcţiile publice şi chiar să nu mai candideze la alegeri dacă Puterea va reuşi să treacă legea votului prin corespondenţă.

Ideea unui protest extrem care să se materializeze cu o demisie în bloc a parlamentarilor USL a fost discutată, luni, la şedinţa liderilor PNL. Vicepreşedintele liberal Varujan Vosganian a declarat, înainte de şedinţă, că preferă o grevă a parlamentarilor şi reîntoarcerea în Parlament a Opoziţiei doar în momentul în care „se va respecta regulamentul”. El insistă că trebuie găsită o modalitate de a boicota activitatea Puterii din Parlament. Surse din PNL susţin că o grevă a senatorilor şi deputaţilor ar fi o modalitate mai bună de protest decât o demisie în grup.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07

TAGURI: Opoziție, Parlament, demisie, grevă
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...