2017-01-20 05:56

POLITICA


E oficial: Guvernul îşi angajează răspunderea pe comasarea alegerilor

 |  12:30
E oficial: Guvernul îşi angajează răspunderea pe comasarea alegerilor

Guvernul va merge joi în Parlament pentru a-şi angaja răspunderea pe două proiecte de lege - proiectul care vizează promovarea judecătorilor la ÎCCJ şi proiectul cu privire la comasarea alegerilor. Anunţul a fost făcut puţine momente mai devreme de premierul Emil Boc la Palatul Victoria. El a explicat că pentru ideea de comasare a alaegerilor parlamentare şi locale statul va face o economie de 20 de milioane de euro.

Procedura de asumare a răspunderii e prevăzută de Constituşie şi ea vizează adoptarea unui proiect legislativ fără dezbatere în Parlament. Proiectul de lege e considerat votat dacă o eventuală moţiune de cenzură la adresa Guvernului nu întruneste majoritatea voturilor din Parlament. Dacă moţiunea de cenzură e votată de jumatate plus un vot din numărul total al parlamentarilor, Guvernul este considerat demis.

Decizia de asumare a răspunderii în Parlament a fost luată ieri dimineaţă într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare şi apoi în Guvern. Liderii coaliţiei au explicat că până miercuri parlamentarii vor putea depune amendamente, iar Guvernul le va analiza şi va decide dacă le va include în proiectele finale, în şedinţa de miercuri a Executivului, iar joi premierul îşi va angaja răspunderea pe cele două texte.

La rândul său, în legătură cu comasarea alegerilor, deputatul UDMR Marton Arpad, a arătat că liderii coaliţiei nu au abordat şi posibilitatea reducerii numărului de parlamentari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-22

TAGURI: emil boc, angajarea raspunderii, comasarea alegerilor, alegeri 2012, Parlament alegeriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image