2018-11-16 05:28


Eckstein Kovaks, alternativa pentru şefia UDMR

 |  19:57
Eckstein Kovaks, alternativa pentru şefia UDMR
Consilierulprezidenţial Peter Eckstein Kovacs şi-a anunţat oficial candidatura pentru PreşedinţiaUDMR. Acesta a descris pentru „Puterea”programul cu care candidează şi motivele pentru care consideră că este potrivitpentru funcţia de preşedinte al Uniunii.

Puterea: De ce Eckstein Kovacsîn fruntea UDMR?

Eckstei Kovacs: De ce nu? Ţinândcont că sunt un politician cu vechime, care a trecut prin toate etapeleposibile şi imposibile, la vârsta mea şi la experienţa politică pe care o deţinpot să aspir la conducerea UDMR. Mai ales că am şi un program.

P: Ce aduceţi nou saudiferit în UDMR?

E.K.: Programul meu aducepartidului o mai mare deschidere spre comunicarea cu celelalte partidepolitice, spre o descentralizare a puterii în interiorul UDMR, cât şi spre omai bună comunicare cu cei pe care îi reprezentăm.

P: Apare destul de des înultimul timp intenţia de ieşire de la guvernare a UDMR. Să fie aceasta tema decampanie?

E.K.: Nu merg pe aceastăidee. Este clar că votanţii noştri ne doresc la guvernare pentru a-i putea reprezentamai bine. Desigur însă dacă votantul, într-un mod masiv, crede că participareanoastră în coaliţia guvernamentală nu este benefică, trebuie ţinut cont depărerea lui.

P: Aveţi ceva să-ireproşaţi actualei conduceri UDMR?

E.K.: Nu este ceva nou faptulcă mereu am fost o voce critică şi se ştie că am criticat unele decizii UDMR.Cu toate acestea însă, am fost şi voi fi un reprezentant şi un marşant alUniunii.

P: Cum o să procedaţi încontinuare? Vă retrageţi din funcţia de la Cotroceni înainte sau după alegeri?

E.K.: Există o incompatibilitateîntre funţia de la Cotroceni şi cea de preşedinte al UDMR. Aşa că sigur voirenunţa la funcţia de consilier prezidenţial când şi dacă voi fi ales pentruconducerea UDMR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638949-05-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...