2018-12-12 11:54


Egali în faţa banului. Legea salarizării: Iohannis, plătit la fel ca Ponta, Zgonea şi Tăriceanu

 |  20:06
Egali în faţa banului. Legea salarizării: Iohannis, plătit la fel ca Ponta, Zgonea şi Tăriceanu

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a vorbit marţi despre un scenariu pe care îl presupune Legea salarizării: preşedintele, premierul, preşedinţii camerelor şi şeful ÎCCJ ar putea fi remuneraţi la fel.

În acest sens, se fac nişte calcule pentru diferite scenarii privind noua Lege a salarizării, cel mai mare salariu urmând să îl aibă preşedintele, care va fi plătit la fel ca premierul. Rovana Plumb a mai spus că se va propune ca salariul minim pe economie să fie de 1.200 de lei din ianuarie 2016.

„Suntem, în momentul de faţă, în situaţia de a calcula anumite scenarii, împreună cu Ministerul de Finanţe. (…) Aşa cum am propus, cel mai mic salariu va fi 1.200 de lei, salariul minim pe economie, începând din ianuarie 2016, şi cel mai mare va fi cel al preşedintelui, egal cu cel al preşedintelui ÎCCJ, egal cu al premierului, egal cu al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi cu cel al Senatului”, a precizat Rovana Plumb.

În ceea ce priveşte declaraţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, care susţinea că salariul unui ministru, de circa 5.300 de lei, este ruşinos, Plumb a spus că problema se pune în ceea ce priveşte motivarea personalului din tot sectorul bugetar.

Guvernul propune ca în noua lege a salarizării să fie cinci clase de salarizare, care să includă, persoanele necalificate, cu un salariu minim brut de 1.200 lei, persoanele cu studii medii sau care au absolvit şcoli profesionale, fără bacalaureat, persoanele cu studii medii cu bacalaureat, persoanele cu studii superioare de scurtă durată (precum asistent medical, arhivar, grefier) şi persoanele cu studii superioare de lungă durată (precum medicul, profesorul, dar şi preşedintele ţării, parlamentarul şi ministrul), pentru această ultimă categorie fiind propus salariul maxim de 22.000 de lei brut.

Ministrul Muncii spunea că numărul claselor de salarizare din sistemul bugetar va fi redus astfel de la 111 la doar cinci, proiectul legii salarizării urmând să fie finalizat până la sfârşitul anului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: egali, ban, legea, salarizarii, klaus, iohannis, victor, ponta, valeriu, zgonea, calin, popescu, tariceanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ZORRO
20 Mai 2015

DA!...doamna ministru ,sa-i faceti pe toti egali in fata banului,dar faceti-ne si pe noi egali ,pensionarii ,care am lucrat o viata in conditii SPECIALE si lucrul asta NU se vede in fluturas!!....ati promis la TV ca o sa rezolvati aceasta problema ,dupa ce i-ati rezolvat pe aviatori,magistrati ,militari si altii!!!.....cred ca-i timpul sa aplicati LEGEA si pentru noi pensionarii!!!....un pensionar care spera sa "prinda",aceasta DREPTATE care se va face!!!...
Random imageUltimele stiri


loading...