2018-11-14 18:02


Elena Băsescu: Sper ca Republica Moldova să devină parte a familiei europene în timpul preşedinţiei României din 2019

 |  12:41
Elena Băsescu: Sper ca Republica Moldova să devină parte a familiei europene în timpul preşedinţiei României din 2019

România este un susţinător puternic al procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar anul viitor cetăţenii moldoveni ar putea circula în UE fără vize, a declarat europarlamentarul român Elena Băsescu într-un interviu acordat portalului tribuna.md din Republica Moldova.

'Şansele sunt foarte mari(n.r. ca Moldova să obţină regimul liberalizat de vize), aş spune că este o certitudine că acest lucru se va întâmpla în viitorul foarte apropiat. (...) negocierile sunt finalizate, iar semnarea Acordului şi obţinerea unui regim liberalizat de vize vor putea avea loc anul viitor, atât după spusele autorităţilor de la Chişinău, cât şi în opinia unor oficiali ai Comisiei Europene, dar şi a majorităţii membrilor Parlamentului European. După parafarea Acordului va mai trece o perioadă în care se vor desfăşura toate procedurile interne la nivelul Uniunii, iar cel mai probabil, în toamna anului viitor - în actualul mandat al Comisiei, Acordul va fi semnat, iar cetăţenii moldoveni vor putea circula în Uniunea Europeană fără vize', a apreciat Elena Băsescu.

Ea a făcut o paralelă între parcursul României pe calea integrării europene şi situaţia din Republica Moldova, punctând faptul că ambele ţări au ales occidentul: „Comparând situaţia României cu cea a Republicii Moldova pot spune că există suficient de multe similitudini, iar aici nu mă refer doar la rădăcinile comune pe care le avem sau la identitatea culturală şi lingvistică. Ambele state au trecut printr-o perioadă de dictatură comunistă, ambele s-au reorientat către occident, înţelegând că este singura soluţie pentru un viitor stabil şi prosper.”

Europarlamentarul român şi-a exprimat speranţa ca Republica Moldova să adere la UE în timpul preşedinţiei României, în 2019. 'Ceea ce cred că este important să ştie cetăţenii din Republica Moldova este faptul că cele mai influente state din interiorul Uniunii Europene sunt alături de dumneavoastră şi vor ca Republica Moldova să devină parte a familiei europene, desigur, atunci când va îndeplini criteriile. În ceea ce priveşte aderarea la UE, eu sper că acest lucru se va putea întâmpla în timpul Preşedinţiei rotative a Uniunii Europene care va fi deţinută de România în anul 2019', a declarat Elena Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-01

TAGURI: elena, basescu, republica, moldova, romania, 2019, UE
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EDWARD
01 Iul 2013

Ma bucur sa aflu ca sustii evolutia Republicii Moldova!
Random imageUltimele stiri


loading...