2018-12-11 18:34


Elena Udrea depune plângere la CEDO: Arestul preventiv este un instrument prin care oamenii sunt terorizaţi

 |  07:43
Elena Udrea depune plângere la CEDO: Arestul preventiv este un instrument prin care oamenii sunt terorizaţi

Elena Udrea a declarat, duminică seara, la B1 TV, că arestul preventiv este un instrument prin care oamenii sunt terorizaţi şi determinaţi să declare şi fapte pe care nu le-au făcut. Fostul ministru a ţinut să precizeze că va depune o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru faptul că, în arest, statul român nu asigură condiţii umane persoanelor lipsite de libertate.

"Cred că s-a dat startul, acum constat că toţi care pot decide asupra libertăţii cuiva îşi doresc să-şi facă imagine prin acest arest preventiv, prin arestarea preventivă a celor care cad sub incidenţa legilor. Am văzut că şi ANAF, toată lumea, încearcă acum să aresteze, să-şi facă imagine cu acest nou instrument, arestarea preventivă, în condiţiile în care un om arestat preventiv, oricâtă satisfacţie aduce majorităţii cetăţenilor, este un om prezumtiv nevinovat. Nu pot să arestezi un om fără o judecată, fără o decizie preventivă, doar pentru că nu este o persoană populară. Acum văd că este o competiţie cine arestează mai mult: Kovesi, ICCJ. Nu cred că foloseşte acest arest preventiv decât pentru a teroriza oamenii şi pentru a-i determina fie să recunoască fapte pe care le-au făcut - şi atunci să spunem că ar exista o morală în presiunea care se face asupra lor - dar arestul preventiv este şi un instrument pentru a determna oamenii să spună lucruri pe care nu le-au făcut sau să spună despre cei care sunt ţinte, lucruri pe care procurorii au nevoie să le afle, să le ştie”, a afirmat Elena Udrea, într-un interviu prin telefon la postul B1 TV.

Fostul ministru a mai spus că prin persoane care urmăresc să obţină imagine se referă la Laura Codruţa Kovesi.

"Trebuie să recunosc că, ţintind către Elena Udrea, a ţintit corect din punctul de vedere al unei strategii de imagine. Recunosc şi îmi asum că nu am reuşit să echilibrez în opina publică imaginea mea. Eu consider că am fost un ministru foarte bun, dar, cu toate acestea, de multe ori tocurile şi poşetele au acoperit performanţa mea ca ministru. Să o arestezi pe Elena Udrea îţi aduce simpatia celor care o urăsc pe Elena Udrea. Doamna Kovesi, arestându-mă pe mine, în mod cert, am văzut din sondaje, a câştigat în popularitate. Ce ar avea de câştigat din această popularitate? Habar nu am. Nu ştiu dacă îşi propune să candideze vreodată, personal nu exclud", a afirmat Elena Udrea.

Aceasta a ţinut să precizeze că va depune o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru faptul că, în arest, statul român nu asigură condiţii umane persoanelor lipsite de libertate.

"În mod cert voi face plângere pentru arestul preventiv. Nimeni nu-şi imaginează ce este acolo. Cât am fost acolo, a venit o delegaţie din partea Avocatului Poporului, care s-a crucit. Nu-ţi poţi imagina în ce condiţii se stă acolo. Un spaţiu de 9 metri pătraţi pentru patru persoane, în acei metri pătraţi este şi toaleta, mănânci pur şi simplu în toaleta care nu are uşă. Gândaci, mizerie...Foarte mulţi câştigă deja la CEDO, dar vocea lor nu se aude. Vocea mea se aude. Dacă-i iei pe cei care trăiesc în canal, ei vor spune că este mai bine, dar nu pentru oameni care trăiesc în condiţii normale. Voi reclama modul în care statul asigură acum arestul preventiv tocmai pentru a nu li se întâmpla şi altora", a afirmat Elena Udrea.

Fostul ministru a mai spus că a transmis şi CSM, în luna martie, două sesizări legate de procurori, la care nu a primit răspuns

Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor şi plasată în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă a decis definitiv, joi, înlocuirea măsurii arestului preventiv, în dosarul "Gala Bute".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-11

TAGURI: elena, udrea, depune, plangere, cedo, arest, preventiv, este, instrument, om, terorizeaza, determina, fapta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
11 Mai 2015

AVOCAT UDREA LA CEDO...."STIMATI TOVARASI SI PRETINI...DEMOCRATIA ORIGINALA SI CURVASARIA DIN ROMANIKA NU SE TRATEAZA CU AREST PREVENTIV CI CU POSETE BIRKIN CROCODILE PINE DE SPAGA MANKATZASHHH PLESHKOIU TAU"
PLANGERI RAPIDE, FARA AMANARE!
11 Mai 2015

Plangerile la forurile internationale trebuie facute de urgenta, deoarece carmuirea actuala ar fi in stare sa faca din doua celule una singura si ar aduce mobilier IKEA+ instalatii sanitare ultimul racnet din Italia, iar meniul ar putea deveni o tentatie pentru oamenii strazii morti de foame si de frig, apoi gardiencele ar face cursuri de buna crestere la pension...Elena Udrea este o victima inocenta a Injustitiei romane care TREBUIE sa plataesca toate abuzurile facute!
Random imageUltimele stiri


loading...