2019-01-20 19:19


Elena Udrea dă bani şi funcţii la tot PDL-ul. Patru miliarde de euro pentru campania democrat-liberalilor

 |  18:38
Elena Udrea dă bani şi funcţii la tot PDL-ul. Patru miliarde de euro pentru campania democrat-liberalilor

Începând de anul acesta până în 2015, de laMinisterul Turismului şi Dezvoltării vor pleca spre primăriile din ţară patrumiliarde de euro pentru drumuri, apă, canalizare şi staţii de eupurare. Şi cumanul electoral 2012 se apropie, toate aceste investiţii vor prinde la popor şivor creşte şansele candidaţilor PDL-ului la alegerile locale şi parlamentare.

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului,Elena Udrea, a spus ieri că cel mai importantprogram al său în acest an este Programul Naţional de Dezvoltare aInfrastructurii (PNDI), în valoare totală de 4 miliarde de euro, destinatmodernizării infrastructurii. “Programul este complex şi se referă la proiecteale tuturor autorităţilor publice locale la nivel naţional. În februarie vremsă-l demarăm”, a precizat Udrea. Programul vizează finanţarea unor proiectedeclarate eligibile, dar care nu au mai primit fonduri europene şi se va derulaîntre 2011 şi 2015, iar banii vor fi rambursaţi dezvoltatorilor de proiecteîntre 2013 şi 2020. Ministrul turismului a precizat că a discutat deja cupremierul Emil Bocdespre atragerea fondurilor europene. “Ne-am propus capână la mijlocul acestui an să reuşim să contractăm toate cele 4,3 miliarde eurocare sunt alocate prin POR”, a menţionat Udrea.

Fărăvechime în conducerea PDL

Elena Udrea nu şi-a uitat nici acoliţiicărora modificarea statutului PDL le permite să ocupe funcţii de conducere înpartid. “Noul statut al PDL prevede maimulte funcţii de conducere, ceea ce dă posibilitatea promovării unor noi membriîn partid cu potenţial de lideri”, a spus ea. Potrivit modificărilor făcuteanul trecut la statutul PDL, pentru funcţiile de conducere,prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte şi secretar general, pot să candideze toţidemocrat-liberalii chiar dacă nu au vechime în partid aşa cum este acum. Noulstatut va intra în vigoare după Congresul PDL din această primăvară, iarmodificarea amintită a fost făcută pentru ca unii dintre membrii noi aipartidului, veniţi din zona societăţii civile, cum ar fi Monica Macovei,Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Traian Ungureanu, să poatăcandida la o funcţie de conducere. Singura funcţie la care aceştia nu pot săacceadă este aceea de preşedinte al partidului care trebuie să aibă o vechimede cinci ani ca membru de partid şi trei ani ca militant al partidului. Udrea amai precizat că dintre toate partidele, PDL “este cel mai pregătitpentru realităţile acestei perioade”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DERESCU
05 Ian 2011

Daca totul e in regula in comunitatile respective, nu e nici o problema daca oamenii ii voteaza. Macar din banii astia mai iese ceva si pentru popor. Problema e ca in campania electorala toate partidele politice recurg la pomeni electorale (sarmale, mici, bere gratis plase cu te miri ce) si mai rau, oamenii pun botul.
Random imageUltimele stiri

loading...