2017-01-24 09:08


Elena Udrea despre cei care se întreabă cum cheltuieşte ea banul public: ''Încrâncenaţi''

 |  14:51
Elena Udrea despre cei care se întreabă cum cheltuieşte ea banul public: ''Încrâncenaţi''

Ministrului Elena Udrea nu-i plac criticile şi nici jurnaliştiide investigaţie. Într-o postare pe blogul domniei sale, Udrea se declarădezamăgită de cei care nu apreciază la modul superlativ faptul că Lucian Bute aales să boxeze în România, cu sprijinul Ministerului Turismului. „Îmi pare răupentru cei care nu se pot bucura de un asemenea regal sportiv şi trebuie sărămână în continuare încrâncenaţi”, scrie Elena Udrea pe blog, într-o postarecu titlul

Unul dintre cei pe care Elena Udrea îi numeşte„încrâncenaţi” poate fi considerat jurnalistul sportiv Cătălin Tolontan, carescrie pe blogul său o postare cu titlul . „Casă justifice cele aproape 2 milioane de euro din fondurile comunitare pe careministerul Elenei Udrea îi bagă în gala lui Lucian Bute, cei doi au inventat orealitate paralelă. Ei pretind că meciul va fi urmărit de 400 de milioane deoameni. Nici măcar nu s-au gândit că aceste cifre sunt ușor comparabile. Nuntaregală a Prințului William a fost urmărită de 300 de milioane de oameni și afost transmisă în 180 de țări. Asta în timp ce cele 80 de țări anunțate inițialde organizatorii galei lui Bute s-au făcut, de fapt, 8!”, scrie Tolontan, carevorbeşte despre „contractul dintre ministerul condus de ElenaUdrea și sereleul lui Rudel Obreja” sugerând că ne aflăm în faţa unui nou caz“Ridzi” de cheltuire nejustificată a banului public.

În replică, Udrea vorbeşte despre mândria de a fi român."Nimeni, oricât de mult s-ar căzni, nu va putea să mă convingă căministerul nu ar fi trebuit să ia parte la acest moment, care poate să le redeamultora speranţa, dar şi mândria de a fi români. (...) Măcar atunci când seîntâmplă lucruri foarte bune, ar trebui să fim cu toţii foarte uniţi. Închei prin a-miexprima încă o dată convingerea că românii văd gala de box a lui Lucian Bute caun eveniment important şi legitim. Că apreciază faptul că există şi semne că nerespectăm valorile. Că sunt mândri să fie reprezentaţi de un sportiv atât devaloros şi apreciat peste hotare. Sunt convinsă că sala va fi plină mâine lameci, că atmosfera va fi extrem de caldă şi că Lucian Bute va boxa cum nu a maifăcut-o până acum, pentru că, pentru prima dată în cariera sa de profesionist,boxează ACASĂ. Nu numai pentru el, ci şi pentru România şi români, inclusivpentru cei care critică organizarea evenimentului".

Meciuldintre Lucian Bute şi francezul Jean Paul Mendy va avea locmâine, 9 iulie. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va promovaRomânia, prin intermediul brandului naţional de turism, la această gală.

Ministrul dezvoltării, Elena Udrea, se arată dezamăgităde cei care în loc să îl susţină pe Lucian Bute şi să aprecieze efortul făcutca el să boxeze în România au ales să rămână în continuare"încrâncenaţi".

"Galade box «Campion pentru România» este, cred eu, cel mai important evenimentsportiv din ţară al ultimilor ani. Spun asta luând în calcul atât magnitudineaevenimentului sportiv, cât şi mediatizarea de care se bucură. Eu nu ştiu capână acum să mai fi existat o gală de box sau măcar un meci de fotbal înRomânia care să fie preluate de ESPN, Show Time sau HBO. După ruşinea dinoctombrie anul trecut, când meciul lui Lucian Bute cu Jesse Brinkley nu a fostnici măcar transmis de vreun post de televiziune din ţară, cred că organizareauneia dintre cele mai importante gale de box de anul acesta la Bucureşti esteun uriaş pas înainte", scrie Udrea pe blogul său.

"Amîmpuşcat doi iepuri dintr-un foc. Pe de o parte, am reuşit să asociem brandulturistic al României cu un eveniment sportiv vizibil la nivel internaţional. Pede altă parte, am reuşit să le satisfacem dorinţa românilor de a-şi vedeacampionul boxând acasă. Canada îl adoră, canadienii îl consideră al lor, iarnoi nu am fost în stare să îi transmitem meciurile. Am îndeplinit şi dorinţalui Lucian Bute de a boxa în faţa românilor săi şi de a le oferi acestora unspectacol sportiv aşa cum nu au mai văzut până acum", adaugă ministrul.

Înacest context, ea le dă o replică celor care au criticat pediverseconsiderente organizarea meciului Bute-Mendy şi le transmite căboxerul român se va bate şi pentru ei. "Nimeni, oricât de mult s-ar căzni,nu va putea să mă convingă că ministerul nu ar fi trebuit să ia parte la acestmoment, care poate să le redea multora speranţa, dar şi mândria de a fi români.Sincer, îmi pare rău pentru cei care nu se pot bucura de un asemenea regalsportiv şi trebuie să rămână în continuare încrâncenaţi. Măcar atunci când seîntâmplă lucruri foarte bune, ar trebui să fim cu toţii foarte uniţi. Încheiprin a-mi exprima încă o dată convingerea că românii văd gala de box a luiLucian Bute ca un eveniment important şi legitim. Că apreciază faptul că existăşi semne că ne respectăm valorile. Că sunt mândri să fie reprezentaţi de unsportiv atât de valoros şi apreciat peste hotare. Sunt convinsă că sala va fiplină mâine la meci, că atmosfera va fi extrem de caldă şi că Lucian Bute vaboxa cum nu a mai făcut-o până acum, pentru că, pentru prima dată în cariera sade profesionist, boxează ACASĂ. Nu numai pentru el, ci şi pentru România şiromâni, inclusiv pentru cei care critică organizarea evenimentului", maispune ministrul.

ElenaUdrea mai opinează că "românii au toate motivele să fie mândri atât degala de box, cât mai ales de campionul nostru, un om integru, serios, modest,şi, poate cel mai important, un adevărat patriot". "«Campion pentruRomânia» este o gală de box care are ca scop şi promovarea brandului turistical României, dar şi oferirea unui eveniment sportiv important românilor. Pestetoate acestea însă, stă ideea că «trebuie să începem să ne respectăm valorile».Iar acesta este un prim pas", a conchis Udrea.

Jurnalistulsportiv Cătălin Tolontan critică organizarea meciului lui Lucian Bute spunândcă pentru a justifica suma de două milioane euro bani europeni "cuplul decheltuitori" Elena Udrea-Rudel Obreja "iau de proşti" româniisusţinând că meciul va fi urmărit de 400 de milioane de oameni.

"Nimeni,nici Dragomir, nici Sandu, nici Ioan Becali când ne amenința că «vă fac de labrâu în jos», nici Crin Antonescu pe vremea când conducea MTS și apăra fraudade la Piatra Arsă, nici guvernul Năstase apărându-i până în pânzele albe pe șefulLoteriei, și pe George Copos, nici Dan Voiculescu atunci când și-a numit amiculmediocru șeful sportului, de era să politizeze până și Agenția NaționalăAnti-Doping, nimeni, așadar, n-a îndrăznit să ne ia mai de proști decât cuplulde cheltuitori ai banilor europeni alcătuit din Rudel Obreja și ElenaUdrea", adaugă redactorul-şef al „Gazetei Sporturilor“.

MinisterulDezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va promova România, prin intermediulbrandului naţional de turism, la Gala Internaţională de Box Profesionistorganizată pe 9 iulie de Federaţia Română de Box la Romexpo, dar şi laevenimentele conexe. Este vorba de gala în cadrul căreia Lucian Bute îşi vaapăra centura mondială în faţa francezului Jean Paul Mendy, primul meci alcampionului român organizat în ţara noastră.

Logoulşi sloganul turismului românesc vor fi expuse în timpul galei pe elementelearenei cu vizibilitatea cea mai mare: pe podeaua ringului, în colţurile, pe stâlpiişi pe corzile ringului, pe suporturi mobile cum sunt plăcuţele de anunţare areprizelor. Totodată, elementele vizuale ale brandului vor fi promovate prindiferite mijloace outdoor în apropierea locului unde are loc meciul: pe ecrane,bannere, mashuri, steaguri, dar şi în sală - prin sisteme de afişare specifice,potrivit unui comunicat emis de minister.

"Alteocazii de vizibilitate pentru brand vor fi asigurate la evenimentele carepreced gala şi o urmează, în diverse apariţii publice ale lui Lucian Bute sauale altor sportivi români, precum conferinţele de presă, antrenamentul cupublic, cântarul oficial, declaraţii de presă, reportaje şi interviuri. Latoate aceste evenimente, brandul va fi afişat pe suporturi de expunere, peechipamentele sportivilor români sau pe tricouri purtate de diferite persoanedin rândul celor implicate în organizarea şi derularea evenimentului",spun oficialii ministerului.

Brandulva fi plasat şi pe materialele de promovare a evenimentului în sine, precumafişul Galei, biletele de acces, panourile outdoor fixe şi mobile, bannerele şifluturaşii care anunţă evenimentul, dar şi în spoturile difuzate pe ecraneledin Bucureşti.

Acţiunea,finanţată din fondurile europene alocate României pentru promovarea turistică,corespunde recomandărilor din Planul de marketing strategic şi operaţionalpentru România pentru perioada 2011-2015 şi reprezintă a doua colaborare dintreMDRT şi Lucian Bute, realizată în baza parteneriatului anunţat anul trecut înluna noiembrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image