2019-03-18 18:38


Elena Udrea face Big Brother la Pecica

 |  19:00
Elena Udrea face Big Brother la Pecica

Ministrul Elena Udrea a mers sâmbătă în localitatea Pecica din judeţul Aradpentru a semna câteva proiecte cu finanţare europeană. Pentru cine nu ştie,Pecica este o localitate cu 11.000 de locuitori, în care îşi are domiciliulministrul de interne, Traian Igaş. Câteva dintre proiectele finanţate la Pecica:un sistem de supraveghere video cu 19 camere pe străzile din Pecica, amenajareaunei piste de biciclişti, amenajarea de parcuri şi spaţii verzi. Elena Udrea afăcut şi o promisiune pentru un bazin termal de 5.000 de locuri.

Îmbrăcată în pantaloni albi şi bluză portocalie,ministrul Elena Udrea a oprit sâmbătă dimineaţă motorul limuzinei sale înlocalitatea arădeană Pecica. O vizită de lucru, probabil cea mai importantă dela ultima vizită a lui Nicolae Ceauşescu, de pe la mijlocul anilor ’80. Pe postde gazdă, astăzi, însuşi ministrul de interne, Traian Igaş, de fel din partealocului. După cum aflăm de pe site-ul de ştiri online www.pecica.eu, ElenaUdrea a fost adusă de o coloană oficială, cu girofarele poliţiei, iar de laintrarea în Primărie nu părea să lipsească nici o notabilitate locală, judeţeană,naţională sau chiar europeană: europarlamentarul Iosif Matula, prefectul CălinBibarţ, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea şi CristianDrăgan,deputatul Iustin Cionca, secretarul de stat în MinisterulTransporturilor Eusebiu Pistru, primarul Petru Antal, viceprimarul MiodragStanoiov, consilieri judeţeni şi locali, primari ai localităţilor învecinate şiliderii PDL Pecica.

Despre scopul şi durata vizitei ne spune agenţia de presăarădeană www.newsar.ro: „Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului,s-a aflat la sfârşitul acestei săptămâni la Pecica şi Lipova, unde a semnat maimulte contracte pentru investiţiile care vor fi finanţate în cele douălocalităţi. Proiectul finaţat cu 28 milioane de lei pentru localitatea Pecicaprevede reabilitarea mai multor străzi din oraş, amenajarea unei piste debiciclete, amenajarea unui parc şi amenajarea de zone verzi”.

La Pecica, ministrul Udrea a anunţat că va sprijinicrearea unui bazin termal de 5.000 de locuri. Potrivit ultimului recensământ,din 2002, localitatea Pecica are 11.435 de locuitori, numărul exact albicicliştilor fiind însă necunoscut.

Presa locală n-a dat atenţie prea mare proiectelorfinaţate din bani guvernamentali şi europeni. Cu toate acestea, o ştire de pe ne anunţă căadministraţia din Pecica va primi şi o finanţare pentru amplasarea unui sistemde camere de supraveghere pe străzile 1, 2, 3, 401 şi şi zona Pădurice, a căruivaloare total este de peste 510.000 de lei. „În cadrul proiectului se vor monta19 camere de supraveghere pe 19 străzi şi la o zonă de agrement, cu scopul de acreşte siguranţa populaţiei în spaţiul public”, se precizează în ştireamenţionată.

Povestea vizitei Elenei Udrea la Pecica a fost plină deperipeţii, ziariştii din zonă relatând cu lux de amănunte fiecare gest sauspusă a ministrului turismului. „Cu o bluză lejeră, de vară, portocalie, destulde lărguţă, care îi venea până aproape de baza gâtului – ca un tricou băieţesc.Aproape nimic provocator”, aşa începe reportajul jurnalistul L.C. de lapublicaţia . Jurnaliştii de la, ceva maipuţin extaziaţi, au preferat să descrie la începutul reportajului lorîntâlnirea Elenei Udrea cu inima în formol a cardinalului Alexander de Rudnay,mort la 1831.

Peste tot la Pecica, Elena Udrea a fost însoţită deTraian Igaş, ministrul administraţiei şi internelor, care a jucat adesea, pe lângărolul de gazdă, şi pe cele de clovn, respectiv servitor de ocazie. Dorind să-ifacă pe plac înaltului oaspete, ministrul Igaş a făcut dese aluzii la VictorPonta şi la PSD. În piaţa din localitate, Elena Udrea s-a oprit în faţa uneigăleţi în care se aflau spre vânzare şapte pui de raţă. „Ăştia au mai multăminte decât Victor Ponta”, a fost replica lui Traian Igaş. Tot în piaţă Udrea adat nas în nas cu un mic grup de pesedişti curioşi, pe care i-a salutat şi cucare a schimbat câteva cuvinte. Replica lui Igaş: „Ia uite şi PSD-ul dinPecica. Ăştia-s toţi. Se ocupă acum cu referendumul”.

Tot trecând de la o tarabă la alta, Elena Udrea a testatmai multe produse din piaţă. Încântată de cartofii unui ţăran, Udrea i-a cerutministrului de interne ca atunci când vine la Guvern să-i aducă „nişte cartofidin ăştia” pentru o tocăniţă. Jurnaliştii de la notează că,după plecarea Elenei Udrea, comerciantul de cartofi le-a spus vecinilor detarabă, spre amuzamentul general, că se va vedea la televizor alături de Udrea „cumarfă de contrabandă”.

„O plasă cu cartofi” n-a fost singurul ordin primit deministrul Traian Igaş din partea Elenei Udrea. La Şcoala Generală nr. 2 dinlocalitate, gazdele au pregătit în cinstea vizitei doamnei Udrea alte câtevatarabe cu produse tradiţionale, ministrul turismului remarcând salamul dePecica şi pâinea tradiţională. „Când aduci pâinea la Bucureşti, să pui şi salamde Pecica, că nu ne supărăm”, i-a spus Udrea ministrului Igaş.

După Pecica, Elena Udrea a vizitat bazarul turcesc,biserica ortodoxă şi Mănăstirea „Maria Radna” din Lipova. La mănăstire, preotulparoh a scos dintr-o cutie un borcan cu inima în formol a cardinatuluiAlexander de Rudnay, mort la 1831, pe care Elena Udrea a studiat-o cu atenţie.Apoi oaspeţii au ascultat împreună preţ de câteva minute orga din 1905. Vizitaîn judeţul Arad a ministrului Elena Udrea s-a încheiat la Băile Lipova, fărăpresă, într-o întrunire cu toţi primarii PDL din judeţ.

Foto: pecica.eu, facebook.com/eUdrea


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-17

Mai multe imagini:
Elena Udrea face Big Brother la Pecica
zoom
Elena Udrea face Big Brother la Pecica
zoom
Elena Udrea face Big Brother la Pecica
zoom

Elena Udrea face Big Brother la Pecica
zoom
Elena Udrea face Big Brother la Pecica
zoom
Elena Udrea face Big Brother la Pecica
zoom

Elena Udrea face Big Brother la Pecica
zoom
Elena Udrea face Big Brother la Pecica
zoom
Elena Udrea face Big Brother la Pecica
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...