2018-12-13 11:25


Elena Udrea iese la bătaie împotriva USL. Bucureştiul - prima luptă politică majoră

 |  18:03
Elena Udrea iese la bătaie împotriva USL. Bucureştiul - prima luptă politică majoră

PDL vrea ca Bucureştiul să aibă unbuget unic, iar primarii de sector să nu mai fie aleşi direct de cetăţeni.Elena Udrea spune că prin noua lege, Capitala se poate dezvolta unitar ca ometropolă. Reprezentanţii USL doresc ca primarii de sector să fie aleşi deoameni şi au declanşat o campanie intitulată „Apără Bucureştiul”. Ambele părţivor ca situaţia să fie tranşată în cadrul unui referendum.

Noua lege a Capitalei a încins spiritele,Elena Udrea fiind acuzată de reprezentanţii USL că se pregăteşte să pună mânape bugetul primăriei pentru a-l administra în interesul PDL. “DoamnaUdreadoreşte ca Consiliul General al Municipiului Bucureşti să numeascăprimarii de sector, de faptun fel de directori de sector, iar bugetulsectoarelor să fie stabilit de CGMB. Practic, aşa se va întâmpla și cusectoarele, ele vor fi desființate de facto, numindu-se primarii de sector de omajoritate din Consiliu, care să dea pe urmă şi bugetele pe ochi frumoşi,criterii politice şi interesele diverselor grupuri”, a atacat-o primarulliberal al sectorului 1 Andrei Chiliman pe Elena Udrea. Primarii de sectorMarian Vanghelie (PSD) şi Cristian Popescu-Piedone au declarat şi ei că se opunnoii legi a Capitalei. Chiliman a provocat-o pe Elena Udrea să organizeze unreferendum pentru a vedea ce doresc cetăţenii. Ideea referendumului estesusţinută şi de primarul Sorin Oprescu. Pentru a contracara intenţia PDL, USL alansat o campanie puternică pentru referendum: corturi, cont de Facebook, sitespecial intitulat “Apără Bucureştiul”.

Blocată de“politicienii misogini”

Argumentele EleneiUdrea pentru noua lege a Capitalei au fost următoarele: Bucureştiul se vadezvolta unitar, primarii de sector vor rămâne viceprimari cu atribuţiirestrânse, sectoarele nu se desfiinţează, banii se vor împărţi echitabil pentrufiecare zonă, se va moderniza oraşul. “O gaşcă de bărbaţi, cu Andrei Chilimanîn frunte, s-a format să apere Bucureştiul de o femeie. Cred că ceea ce îideranjează este că o femeie poate să conducă organizaţia de Bucureşti a unuipartid. Cred că bucureştenii trebuie să decidă cum va arăta Legea Capitalei, nuo mână de politicieni misogini”, a scris pe blogul personal Udrea, care a spuscă bucureştenii vor stabili la referendum ce doresc. Ea a precizat că nu vacandida pentru Primăria Capitalei în 2012, deci nu are vreun interes legat debuget.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...