2018-12-17 11:58


Elena Udrea îşi bagă coada şi în PRM. Codrin Ştefănescu l-a părăsit pe Vadim Tudor

 |  19:14
Elena Udrea îşi bagă coada şi în PRM. Codrin Ştefănescu l-a părăsit pe Vadim Tudor

Vicepreşedintele CodrinŞtefănescu şi-a dat ieri demisia din PRM, anunţând că nu se va înscrie în PDL,ci va păstra tonul critic la adresa „camarilei din jurul lui Traian Băsescu”.Surse din partid susţin că plecarea din partidul condus de Vadim Tudor a fostdeterminată de neînţelegerile apărute între cei doi.

Venit în PRM de la PC,la pachet cu Marius Marinescu, Codrin Ştefănescu a obţinut din start funcţia devicepreşedinte al partidului. Relaţia sa personală cu preşedintele CorneliuVadim Tudor a fost una bună la început, Ştefănescu apărând lângă şeful PRM înmomentul evacuării din sediul din strada Emile Zola. În ultima perioadă,relaţiile dintre cei doi au început să se răcească, mai ales din cauzareferendumului privind Legea Capitalei. Astfel, Codrin Ştefănescu nu ar fi fostde acord cu votul dat de consilierii PRM alături de cei ai PDL la referendumulpentru Legea Capitalei, susţinut intens de Elena Udrea. De altfel, CorneliuVadim Tudor a spus că nu ştie de ce consilierii săi din Consiliul General alPrimăriei Municipiului Bucureşti au votat alături de cei ai PDL, dar că nu îiva exclude, ci doar îi va „sancţiona”.

Grup apropiat de PDL

În anunţuldespărţirii de Corneliu Vadim Tudor, Codrin Ştefănescu nu menţionează numeleacestuia, ci doar lasă de înţeles că nu a fost de acord cu apropierea faţă dePDL. „Anunţ că începând de astăzi, 19 aprilie a.c., am demisionat din PRM şiimplicit din toate funcţiile deţinute în cadrul acestui partid. Reconfirmfaptul că rămân pentru totdeauna un adversar declarat al PDL, al camarileigrupate în jurul lui Traian Băsescu, precum şi al structurilor de tip mafiotcare, practic, coordonează astăzi, prin Guvern, genocidul social, economic şicultural. Nu sunt şi nu voi face parte vreodată din nici o înţelegerepolitico-economică cu partidul de guvernământ. Refuz acest lucru, începând cuReferendumul de la Capitală şi până la ofertele de tip afaceri cu banulpublic”, scrie în scrisoarea de despărţire Codrin Ştefănescu. Fostul peremistarată însă că există un anumit grup în PRM care s-a apropiat de PDL. „Amconvingerea că membrii PRM, într-o majoritate covârşitoare, gândesc şiacţionează după puterile lor, tot în acest sens. Acestora le doresc succes înbătălia dusă alături de Opoziţie pentru salvarea României de dictaturaportocalie”, a ţinut să precizeze Codrin Ştefănescu la plecarea din PRM.

S-a plimbat prin partide

Codrin Ştefănescu aintrat în politică tot la PRM , de unde a plecat în 2001 pentru a trece la PSD.În Kiseleff a ajuns secretar general executiv, dar de aici a fost dat afară în2006. Fost deputat în perioada 2000-2004, Ştefănescu s-a reorientat rapid şi aintrat în Partidul Conservator, din partea căruia a candidat în 2008 laalegerile pentru Primăria Capitalei. În mai 2009, el a plecat din partidul luiDan Voiculescu pentru a se reînscrie în PRM. „Asta este grupa noastră de sângepolitic şi aşa s-a întors şi Dan Claudiu Tănăsescu în partid. Marele fluviupatriot românesc îşi adună apele", declara Corneliu Vadim Tudor lareîntoarcerea în PRM a lui Codrin Ştefănescu. Cu toate acestea relaţiile dintrecei doi nu au fost mereu apropiate, fostul peremist fiind catalogat drept„bişniţar” şi „maimuţoi”. Surse politice susţin că Ştefănescu negociază oreîntoarcere surpriză la PSD sau PC.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...