2018-07-18 23:25


Elwis, şef la TVR

 |  21:00
Elwis, şef la TVR

Propunerea PNL în CA al TVR, Claudiu Elwis Săftoiu, este noul preşedinte-director general al televiziunii naţionale. Parlamentul nu a validat, însă, numirea sa din lipsă de cvorum. A mai candidat Valentin Nicolau. Plenul Parlamentului a votat marţi, în absenţa PDL din sală, componenţa noii conduceri a SRTV din care propunerile democrat-liberalilor lipsesc cu desăvârşire. USL reuşeşte să recucerească televiziunea după opt ani şi s-a apucat de „depolitizare”.

În lista de priorităţi a Guvernului Ponta se afla şi cucerirea TVR, un „tanc” media care nu a lipsit niciodată din strategia PSD de răspândire a mesajelor către populaţie, dar care, de la pierderea alegerilor din 2004, se „rătăcise”. Jurnalele TVR din ultimul timp, în opinia strategilor PSD, nu au fost destul de critice la adresa preşedintelui Băsescu sau a guvernelor PDL.

Iată că, la nici două luni după învestirea lui Ponta şi cu ajutorul majorităţii parlamentare, USL s-a „ocupat” de jurnaliştii de la TVR.

În primul rând, l-a demis pe Alexandru Lăzescu şi l-a numit pe Radu Călin Cristea, un apropiat al alianţei PNL-PC (Crin Antonescu - Dan Voiculescu), în funcţia de preşedinte interimar al TVR.

Din acel moment, acţiunea s-a împărţit pe două fronturi „de lucru”. Unul este cel intern: Cristea a început curăţenia, prin eliminarea elementelor „duşmănoase”, dar şi prin aducerea unor invitaţi agreaţi de politică.

Astfel, cunoscutul jurnalist Dan Turturică a fost anunţat cu câteva ore înainte de începerea emisiunii pe care o realiza în fiecare luni, de la ora 20.00, la televiziunea naţională, că nu mai este în program. Această măsură a fost justificată de noua conducere a TVR prin regândirea grilei de vară din cauza limitărilor bugetare. Dan Turturică a declarat că doar luni, la ora 12.00, a fost anunţat că emisiunea pe care urma să o aibă seara a fost eliminată din grilă.

Dacă emisiunile incomode sunt scoase una după alta, se poate observa cu ochiul liber „depolitizarea” TVR pe care o promitea cu atâta convingere Victor Ponta. Noii invitaţi cu care TVR a defilat în ultimele zile au fost: Dan Constantin, redactor-şef al „Jurnalului Naţional”, publicaţie patronată de Dan Voiculescu, Marius Pieleanu, la fel de favorabil USL, vehement critic al lui Băsescu, se pregătea Dumitru Pelican, membru al partidului lui Voiculescu, director executiv al AMOFM Bucureşti, un critic foarte vocal, la televiziune, al preşedintelui şi al PDL-ului.

Surse din apropierea preşedintelui interimar al TVR ne-au declarat că Radu Călin Cristea se ocupă personal de lista de invitaţi pentru emisiunile Departamentului de Emisiuni Informative al TVR.

Al doilea front de „lucru” este cel parlamentar, unde majoritatea USL se ocupă de netezirea oricăror „asperităţi”. De exemplu, PDL nu are nici un loc în noul Consiliu de Administraţie, deşi legea stabileşte clar componenţa, în funcţie de un algoritm corespunzător componenţei Parlamentului. Marţi, parlamentarii PDL s-au retras din plen, în semn de protest pentru respingerea candidaţilor propuşi de democrat-liberali. Mircea Toader a spus că noul CA va avea o componenţă ilegală, iar PDL va cere Curţii Constituţionale să se pronunţe.

În absenţa PDL, conducerea TVR a fost aprobată cu 238 de voturi şi un singur vot fiind împotrivă.

Iată noua conducere a SRTV, după cine a făcut propunerea:

- PSD: Anne Jugănaru, Claudiu Brânzan, Cristian Niţulescu – titulari - şi Luminiţa Violeta Ristea, Mihai Cernea şi Vasile Arhire - supleanţi.

- PNL: Claudiu Săftoiu, Dida Drăgan, Lucia Hossu-Longin – titulari - şi Irina Radu, Daniela Bârsan - supleanţi.

- UNPR: Nicoleta Nicolicea

- UDMR: Nagy Zoltan Levente - titular - şi Peter Istvan Rostaş - supleant.

- Grupul minorităţilor naţionale: Raico Cornea – titular - şi Andreea Ghiţă-Jalică - supleant.

- Reprezentanţii salariaţilor: Valentin Nicolau şi Sorin Burtea – titulari - Mihai Rădulescu şi Ioana Cătălina Popescu - supleanţi.

- Guvern: Gabriel Tufeanu - titular - şi Marius Oblu - membru supleant.

- Preşedinţie: Romina Surugiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-07

TAGURI: elwis, sef tvr, claudiu saftoiu

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova