2019-02-21 02:03


Emil Boc a avut o revelaţie: În PDL nu sunt doar îngeri

 |  23:55
Emil Boc a avut o revelaţie: În PDL nu sunt doar îngeri
Rezultatul votului dinParlament în cazul Ridzi reprezintă un incident pentru care este greu deînvinovăţit un singur partid, chiar dacă PDL nu este "un partid deîngeri", vina fiind împărţită de toate partidele care şi-au exprimatopţiunea prin vot secret, susţine liderul PDL, premierul Emil Boc.

Ela afirmat, marţi seara, că în PDL va fi, anul viitor, o analiză foarte serioasăîn ceea ce priveşte reforma în partid, inclusiv pe componenta cazului Ridzi.

"Punctul meu devedere, al Biroului Permanent Naţional, al grupului parlamentar a fost foarteclar, de a permite justiţiei să îşi ducă anchetele până la capăt. În Parlamenta fost un vot secret şi la fel de vinovaţi de rezultatul votului sunt şi cei dela PDL, precum şi de la PSD sau PNL sau UDMR, care au votat pentru a bloca oprocedură judiciară. Din punctul nostru de vedere, în nicio situaţie PDL nu s-aopus justiţiei, în acele cazuri individuale, fiind vorba de un vot secret, estefoarte greu să îi tragem la răspundere", a spus Boc, la .

Premierul şi-a amintit căîntr-o situaţie anterioară, când a fost formulată prima solicitare în cazulRidzi, Parlamentul, inclusiv PDL, a votat pentru ca justiţia să îşi poată urmacursul.

"De data aceasta, afost acest incident şi este greu să dai vina pe un singur partid. Eu nu spun căPDL este un partid de îngeri şi că ei au votat toţi în bloc pentru continuareacercetării şi alţii au fost împotrivă, eu spun că vina este împărţită întretoate formaţiunile care au vot prin vot secret în Parlament", a conchisBoc.

Plenul Camerei Deputaţilora respins, în urmă cu o săptămână, cererea DNA de încuviinţare a percheziţieiinformatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale.

Anterior, premierul EmilBoc declara agenţiei MEDIAFAX că le-a comunicat deputaţilor PDL că în cazulMonicăi Iacob Ridzi şi în general justiţia nu trebuie obstrucţionată, iarpartidul va avea această poziţie la votul în plen.

Surse din partid declaraucă unii deputaţi PDL erau împotriva aprobării de către Camera Deputaţilor asolicitării Parchetului privind extinderea cercetării în cazul Ridzi, fiindnemulţumiţi de argumentele invocate de Parchet.

După votul din parlament,Boc a susţinut, într-o declaraţie publică, faptul că pentru rezultat sunt lafel de vinovate PSD, PNL şi PDL, deoarece a fost un vot secret, şi a arătat căPDL are o problemă în măsura în care şi celelalte două partide o au.

Preşedintele Traian Băsescua declarat atunci că respingerea cererilor justiţiei în cazul Ridzi reprezintăo abordare care face foarte mult rău fostului ministru, pentru că o aşează încategoria Adrian Năstase, dar şi PDL, pentru că îl aşează în categoria PSD.

Deputatul PDL Sulfina Barbua declarat, la Interviurile "l", că Monica Iacob Ridzi ar trebui să renunţe lamandatul de parlamentar pentru a merge în faţa justiţiei dacă vrea să continuecariera politică, menţionând totodată că a deranjat-o discursul"ameninţător" al acesteia în plenul Camerei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-07-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...