2018-12-13 10:46


Emil Boc conduce cu 12-7 în faţa lui Vasile Blaga. Scorul în meciul pentru şefia PDL, cu o lună şi jumătate înainte de alegeri

 |  18:02
Emil Boc conduce cu 12-7 în faţa lui Vasile Blaga. Scorul în meciul pentru şefia PDL, cu o lună şi jumătate înainte de alegeri

Alegerile interne din PDL se apropie de linia dreaptăşi în acest moment Emil Boc are sprijinul a 12 filiale, în timp ce Vasile Blagase bucură de simpatia a doar şapte organizaţii judeţene. Nu pot fi însă exclusesurprizele, multe dintre filialele PDLîncă nehotărâte putând să se alăture oricând moţiunii lui Vasile Blaga, pefondul scandalului legat de asumarea răspunderii Guvernului pe Legea privindplafonarea salariilor profesorilor.

Cei doi candidaţi la şefia PDL au de gând să-şilanseze moţiunile în aceeaşi zi, mai exact lunea viitoare. După lansarea lor,moţiunile urmează să intre în dezbaterea filialelor judeţene care, după ce leanalizează, hotărăsc prin vot secret pe care dintre cei doi candidaţi îl susţinla Congresul din 14 mai. Ambele moţiuni suntîn faza de redactare finală. La moţiunea lui EmilBoc lucrează, potrivit unor surse din PDL, Roberta Anastase, Teodor Baconschi,Gheorghe Flutur şi Gheorghe Falcă, şi ea va prevedea, printre altele, cooptareaşi promovarea tinerilor în echipa de conducere a partidului. Documentulprezentat de Emil Boc se va numi cel mai probabil “România demnă”. La moţiunealui Vasile Blaga care se va numi fie “România Populară. România Europeană”, fie“Dreapta Populară” au lucrat Sorin Frunzăverde, Gheorghe Albu şi MihaelaPopa.

Linişteaalegerilor interne a fost perturbată ieri de intenţia premierului Emil Boc dea-şi asuma răspunderea pe o nouă lege, cea privind plafonarea salariilorprofesorilor. Intenţia premierului i-a nemulţumit pe mai mulţi deputaţi ai PDLcare i-au cerut capul ministrului educaţiei Daniel Funeriu pentru că refuză săcomunice şi nu este capabil să promoveze legile pe domeniul de care răspundedecât prin asumare de răspundere. Pentru a mai calma lucrurile, Emil Boc i-aconvocat ieri, la Vila Lac 1, pe deputaţii democrat-liberali. El intenţionasă-i convingă pe colegii de partid că este o situaţie deosebită şi că este binesă rămână uniţi în cazul în care Opoziţia va depune o moţiune de cenzură. Totieri, la Vila Lac 1, Emil Boc urma să aibă o întâlnire de lucru cuparlamentarii care îi susţin candidatura pentru a discuta un calendar alacţiunilor ce urmează să le întreprindă.

Cum s-aualiniat filialele în spatele candidaţilor

Până în acest moment şi-au declaratsusţinerea pentru Emil Boc filiala PDL Suceava condusă de Ioan Oltean, filiala de Prahova condusă de Roberta Anastase, Organizaţiade Diaspora condusă de Wiliam Brânză, Organizaţia de Tineret, filiala deBucureşti condusă de Elena Udrea, filiala de Arad reprezentată de GheorgheFalcă şi ministrul de interne Traian Igaş, Organizaţia de Femei condusă deSulfina Barbu, filiala de Suceava condusă de Gheorghe Flutur, filiala de Neamţcondusă de Gheorghe Ştefan, filiala de Galaţi condusă de Mircea Toader, filialade Bacău condusă de Gabriel Berca, filiala de la Cluj condusă de Sorin Apostu.Deşi nu s-a luat încă o hotărâre la nivel de organizaţie, mai mulţi liderijudeţeni şi-au exprimat susţinerea, personal, pentru Emil Boc, printre aceştianumărându-se Gigi Chiru (preşedinte PDL Constanţa), Lucian Bode (Sălaj), DariusVâlcov (Olt), Marin Anton (Giurgiu), Dorin Gligor (Hunedoara).

Pentru Vasile Blaga şi-au declarat susţinerea deschisfiliala din Bihor condusă de Ştefan Seremi, cea de Caraş-Severin condusă deSorin Frunzăverde, cea de Iaşi condusă interimar de Mihaela Popa, cea de Doljcondusă de Radu Berceanu, cea de Buzău condusă de Cezar Preda, cea de Albacondusă de Mircea Hava, cea de Gorj condusă de Ion Ruşeţ. Restul filialelor seeschivează în a se pronunţa pentru unul dintre cei doi candidaţi susţinând căîncă nu au fost lansate moţiunile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...