2017-01-21 17:39

POLITICA


Emil Boc: Cred în maturitatea Parlamentului să treacă rapid un nou guvern

 |  13:03
Emil Boc: Cred în maturitatea Parlamentului să treacă rapid un nou guvern

Premierul demisionar Emil Boc, preşedintele PDL, şi-a exprimat luni încrederea că Parlamentul va da dovadă de maturitate şi va trece rapid un nou guvern care să asigure continuitatea “de care ţara are nevoie”.

Înainte de a intra la şedinţa BPN, Emil Boc a declarat presei că a îndeplinit regulile procedurale şi şi-a depus mandatul atât la preşedinte, cât şi la Parlament.

“Potrivit Constituţiei, Guvernul răspunde politic în faţa Parlamentului şi pe cale de consecinţă am depus mandatul la Parlament. Şi pentru că am fost nominalizat de preşedinte, am depus mandatul şi la preşedinte”, a declarat Boc, citat de Agerpres.

Întrebat de presă ce variantă ia în calcul PDL, Emil Boc a spus că toate soluţiile posibile vor fi discutate în cadrul Biroului Permanent al partidului.

Boc a precizat şi motivele pentru care a ales să demisioneze.

“Am luat această decizie, aşa cum am spus, pentru a detensiona situaţia socială şi politică şi pentru a apăra abilitatea economică a ţării, atât de greu câştigată de către români. Am spus că nu mă agăţ de putere şi cred în maturitatea Parlamentului să treacă rapid un nou guvern pentru că ţara are nevoie de continuitate, are nevoie ca această creştere economică pe care o avem să se concretizeze cât mai rapid în buzunarele românilor”, a mai declarat fostul premier.

Despre o eventuală plecare din fruntea PDL, Emil Boc a subliniat că “am fost ales de către Congres şi mă voi comporta ca atare ca preşedinte al PDL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

TAGURI: Emil_boc, guvern, parlament, maturitateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image