2017-01-16 14:46

POLITICA


UPDATE. Emil Boc a demisionat. Cătălin Predoiu, premier interimar

 |  10:24
UPDATE. Emil Boc a demisionat. Cătălin Predoiu, premier interimar

UPDATE, ora 12.18. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de numire a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern, informează Administraţia Prezidenţială.

'Preşedintele României, Traian Băsescu, a luat act de demisia premierului Emil Boc şi, în temeiul articolelor 94 lit. (c), 100 alin. (1), 106 şi 107 alin (3) din Constituţia României republicată, precum şi al articolelor 5 şi 9 alin (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, a semnat Decretul de numire a domnului Cătălin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern', se arată în comunicatul citat.

UPDATE, ora 11.30. Premierul Emil Boc a anunţat luni că a luat decizia de a depune mandatul guvernului.

"Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului. Am luat această decizie pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat cu atâtea suferinţe, şi anume stabilitatea economică a ţării", a anunţat Boc în şedinţa Executivului.

El a arătat că încă de săptămâna trecută a susţinut că Executivul trebuie să treacă într-o fază a evoluţiei sale politice.

Emil Boc a precizat că urmează să înainteze decizia sa preşedintelui Traian Băsescu.

Premierul a menţionat că, pentru 2011, România are una dintre cele mai importante creşteri economice, iar pentru anul acesta atât Comisia Europeană, cât şi Fondul Monetar Internaţional apreciază că ţara noastră va avea o creştere economică peste din zona euro. În plus, el a subliniat că inflaţia este la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani şi că România are cea mai mică datorie publică pe cap de locuitor.

Premierul Emil Boc le-a transmis, luni, liderilor coaliţiei că ar dori să demisioneze. Astfel, posibilitatea organizării alegerilor anticipate a devenit subiectul central în discuţiile care au loc între membrii coaliţiei la această oră, la Palatul Victoria.

Surse din partid au declarat, duminică, pentru Mediafax că cei mai mulţi democrat-liberali doresc plecarea urgentă a lui Emil Boc din postul de premier şi susţin inclusiv înlăturarea acestuia din fruntea partidului, generând o presiune pentru acest lucru.

Pentru a discuta despre perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, precum şi despre dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României, şeful statului a invitat partidele parlamentare la consultări, luni, separat - opoziţia de la ora 12.00, iar puterea de la ora 13.00.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

TAGURI: Boc, demisie, guvernComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image