2017-01-24 05:11


Emil Boc ia apărarea justiţiei în cazul Nicolescu

 |  15:42
Emil Boc ia apărarea justiţiei în cazul Nicolescu

EmilBoc şi-a reintrat în rolul de preşedinte al PDL, având un discurs contra Opoziţiei nu în clădireaGuvernului - aşa cum ne-a obişnuit în ultima vreme -, ci tocmai în sediulcentral al democrat-liberalilor, unde a susţinut o declaraţie de presă. Boc numai făcuse întâlniri cu mass-media la sediul PDL din Aleea Modrogan încă de pevremea campaniei electorale din 2009.

Premierul Boc s-adeplasat la sediul central al PDL din Aleea Modrogan pentru a lansa o ofenisvăîmpotriva Opoziţiei. El a acuzat PSD, PNL şi PC că „fac zid în faţa justiţiei”prin „show-ul mediatic” făcut după arestarea şi, ulterior spitalizarea, ieri, alui Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, membru PSDacuzat de DNA de fapte de corupţie. „Alianţa socialistă PSD-PNL acţionează ca oalianţă împotriva justiţiei. Fără nici o dovadă, liderii încearcă să exploatezemediatic o acţiune normală şi legală a justiţiei. Liderii PSD şi PNL au regizatacest circ mediatic pentru a ascunde o faptă de corupţie. PDL, indiferent decine a fost vorba, nu a făcut nici un fel de presiune politică. Show-ulmediatic al Opoziţiei urmăreşte să pună presiune politică asupra judecătorilorcare anchetează persoane din Opoziţie”, a declarat Boc. El a spus că PDLrespinge orice afirmaţie a Opoziţiei de a implica partidul în arestareapreşedintelui CJ Argeş şi condamnă acuzaţiile de implicare politică a sa înacest scandal”, a mai afirmat preşedintele PDL, Emil Boc.

Udreaşi Turcan l-au secondat pe Boc

Atacurile lui Boc aufost susţinute şi de un alt membruimportant al cabinetului său - Elena Udrea, dar şi de deputata PDLRaluca Turcan. Şefă a PDLBucureşti, Elena Udrea a declarat,răspunzând acuzaţiilor PSD privind implicarea puterii în arestareapreşedintelui CJ Argeş, că atunci când are probleme cu corupţia, PSD acuzăjocuri politice, ea întrebându-se dacă procurorul Victor Ponta primea ordine dela premierul Adrian Năstase. „Eu mă întreb dacă domnul procuror Ponta primeaordine de la Năstase, când avea activitate de procuror, pentru că altfel nu-miexplic de ce este aşa de sigur că se fac presiuni politice sau se dau ordinedin partea politicului asupra procurorilor. Este evident când toată conducereaunui partid iese să protesteze împotriva justiţiei, să acuze intervenţiipolitice atunci când unul dintre ai lor are probleme, este evident ce fel depolitică urmează să facă în continuare PSD”, a afirmat Elena Udrea, citată deRFI. Udrea a comparat mobilizarea de acum a PSD cu un moment din trecut -arestarea lui Gabriel Bivolaru. Ea susţine că PSD nu a reuşit să renunţe la“vechile practici”: „Păcat că PSD, chiar aşa, cu un fost procuror în frunte, nureuşeşte să se dezbare de practicile care l-au consacrat de-a lungul timpului.Ne-amintim de ei cu Bivolaru la Parchet, ne-amintim de protestele din timpulanchetelor şi percheziţiilor la Adrian Năstase acasă. Ar trebui să vină vremeasă înveţe şi ei că totuşi justiţia se respectă”, a mai declarat Udrea.

Şi Raluca Turcan afăcut front comun cu colegii săi de partid. Vicepreşedinte PDL, Turcan susţinecă Adrian Năstase, Victor Ponta şi Crin Antonescu duc “o politicăantinaţională”, ea menţionând că instigarea la proteste faţă de aplicarea legiieste “fără precedent” în istoria “implicării PSD în protejarea persoanelorsuspecatate de corupţie”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image