2017-01-21 21:44

POLITICA


Emil Boc: Monica Iacob-Ridzi a trimis o cerere de autosuspendare din PDL

 |  21:03
Emil Boc: Monica Iacob-Ridzi a trimis o cerere de autosuspendare din PDL

Preşedintele PDL, EmilBoc, a declarat, sâmbătă, că Monica Iacob-Ridzi a transmis Biroului Permanent ocerere de autosuspendare din partid.

Întrebatdacă Monica Iacob-Ridzi a depus o cerere în acest sens, preşedintele PDL, EmilBoc, a răspuns afirmativ.

"Da. A trimis cererede autosuspendare din partid", a spus Boc.

El a menţionat că oformulă statutară va fi consfinţită în 5 martie, dată la care urmează să aibăloc reuniunea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC).

Preşedintele PDL, EmilBoc, a declarat recent că a decis să propună Consiliului Naţional de Coordonareal PDL ca acei membri PDL care sunt trimişi în judecată prin rechizitoriu alParchetului să fie suspendaţi din partid până la soluţionarea definitivă înjustiţie a situaţiei lor.

Actualul Statut al PDLnu conţine prevederi în acest sens.

Fostul ministru MonicaIacob Ridzi a declarat recent, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că s-ar fiautosuspendat din partid dacă statutul formaţiunii i-ar fi permis.

Ea s-a declarat înfavoarea propunerii lui Emil Boc referitoare la suspendarea din partid a celortrimişi în judecată, dar a spus că şi-ar dori să aibă şi acum posibilitateastatutară de a se autosuspenda în faza de urmărire penală.

Ridzi a precizat că nuva demisiona din Parlament, argumentând că statutul de parlamentar nu împiedicăderularea procedurii în Justiţie în cazul său, precum şi că a fost aleasă prinvot uninominal, iar semnalele din partea alegătorilor din colegiul său dinHunedoara sunt că trebuie să-şi continue activitatea.

Plenul CamereiDeputaţilor a respins, în decembrie 2010, cererea DNA de încuviinţare apercheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere acercetării penale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-09-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image