2018-12-12 05:06


Emil Boc: Nici în 2012 salariile nu pot fi majorate cu 50% la nicio categorie de bugetari. Vezi declaraţiile premierului

 |  11:51
Emil Boc: Nici în 2012 salariile nu pot fi majorate cu 50% la nicio categorie de bugetari. Vezi declaraţiile premierului

Premierul Emil Boc adeclarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, cănici în 2012 salariile nu pot fi majorate cu 50% la nicio categorie debugetari.

-Restructurarea sistemului spitalicesc nu urmăreşte în primul rândeconomii la bugetul de stat, ci creşterea calităţii actului medical. Suntfoarte multe spitale unde, din nefericire, pacienţii mor cu zile. .

- Cu desfiinţarea a 67de spitale nu se încheie reforma în sănătate. Spitalele desfiinţate erau simplecentre de triere iar spitalele care rămân să poată interveni cum trebuie.

- Sunt extrem denemulţumit de ce găsesc în spitale. Eu sunt mai nefericit decât orice româncând se înregistrează decesul unei persoane.

- Au fostdesincronizări la nivel local în chemarea ambulanţelor, dar tratareapacienţilor nu se putea face la spitalele închise, nu erau nici medici despecialitate şi nici dotarea necesară, nu se puteau face operaţii complexe. Nua existat o legătură directă între decesul acestor persoane şi desfiinţareaspitalelor.

- Autorităţile localeau trei alternative:

1. transformareaspitalelor în azile de bătrâni, cu finanţare de la buget

2. transformareaspitalelor în centre de permanenţă, co-finanţate de la bugetul de stat şi încare permanenţa e asigurată de medicii de familie

3. spitalele se pottransforma în cabinete de specialitate pentru medicii de familie

- Spitalele care rămânvor fi mai bine dotate, vom avea garanţia salvării vieţilor românilor.

- Banii s-au dus înfraudă la nivelul sistemului medical. Reţete pentru persoane care eraudecedate. Am cerut o anchetă la CNAS. Reforma sistemului sanitar nu va fi gatapână nu se va stabili un pachet minimal de servicii.

Despre angajarearăspunderii: De ce angajarea răspunderii ar fi un lucru rău, nu este oprocedură constituţională ? Nu ocolim Parlamentul, ci punem la mezat mandatulGuvernului, .

- Aş putea sa pun ţara pe butuci şi să măresc salarile profesorilor. Cândeconomia permite, se vor majora salariile profesorilor şi medicilor.

- Nici în 2012salariile nu pot fi majorate cu 50% la nicio categorie de bugetari.

Despre vânzareapachetului de acţiuni deţinut de stat la Petrom: Sunt pentru vânzarea acestuipachet minoritar. Banii merg la bugetul de stat.

Despre autostrada pânăla mare: Până în acestă vară, va fi dat în folosinţă un tronson important. Afost o problemă cu un constructor. Probabil că va fi o întârziere. Dupăfinalizarea negocierilor, vă voi spune traseul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...