2018-12-18 21:19


Emil Boc: „PDL trebuie să câştige viitoarele alegeri“

 |  20:14
Emil Boc: „PDL trebuie să câştige viitoarele alegeri“

Emil Boccandidează pentru un nou mandat de preşedinte al PDL cu un obiectiv cert:partidul său trebuie să rămână la guvernare. Aşa cum reiese din textul moţiuniisale, „România dreaptă. România puternică”, Boc îşi propune ca, avându-l pe ella conducere, PDL să câştige toate alegerile care vor avea loc în 2012 (localeşi parlamentare) şi în 2014 (europarlamentare şi prezidenţiale). Din întregultext al moţiunii rezultă că actualul premier vede evoluţia partidului său cafiind indisolubil legată de prezenţa în sfera puterii politice.

Obiective: Victorii pe toată linia

Actualul premierle prezintă colegilor săi cinci obiective strategice fundamentale pe carepartidul trebuie să le îndeplinească: să rămână la putere, să modernizezestatul, să câştige alegerile, să dezvolte instituţional partidul şi sărelanseze economia. Emil Boc susţine că aceste obiective nu pot fi atinse decâtîn interdependenţă.

„Primul obiectivstrategic al PDL este să continue guvernarea în interesul cetăţeanului”, scrieEmil Boc în textul cu care le cere pedeliştilor votul pentru un nou mandat depreşedinte. „În strânsă legătură cu acest obiectiv strategic, şi derivând dinel, se află obiectivul modernizării statului român, continuă Emil Boc. „Prinamploarea şi complexitatea lor, primele două obiective strategice nu vor puteafi realizate pe deplin până la următoarele alegeri. Pentru a putea continuademersurile indispensabile pentru atingerea acestor obiective, PDL trebuie săîşi propună să câştige toate aceste alegeri, ceea ce înseamnă că are nevoie decandidaţi credibili la toate nivelurile, inclusiv la cel prezidenţial”, maiscrie în textul moţiunii lui Emil Boc. „Acest al treilea obiectiv strategic alpartidului nostru este indisolubil legat de un al patrulea obiectiv, respectivdezvoltarea instituţională a PDL. În toate acestea, nu trebuie să uităm unobiectiv esenţial. Al cincilea obiectiv strategic este deci realizarea uneibune performanţe la guvernare, depăşirea crizei şi stimularea relansării economice.Acest obiectiv este pe cale de a fi îndeplinit”, conchide Emil Boc înstabilirea obiectivelor pe care le propune PDL-ului cu el ca preşedinte departid.

Boc,continuatorul reformelor

Emil Boc se prezintăîn faţa colegilor săi drept un continuator al reformelor. Premierul le explicăpedeliştilor că statul trebuie modernizat în continuare. Emil Boc vorbeştedespre reforme în toate domeniile: în sistemul de justiţie, în sistemul publicde pensii, în educaţie, în sănătate etc.

Un capitol separat înmoţiunea actualului prim-ministru îl ocupă reforma constituţională, unde sevorbeşte despre Parlamentul unicameral, reducerea numărului de aleşi la maxim300, precum şi despre clarificarea constituţională a raporturilor dintre şefulstatului şi restul puterilor instituţionale.

Vasile Blaga: “Am un parteneriat sincer cu Traian Băsescu”

Secretarul general alPDL şi-a prezentat ieri candidatura pentru preşedinţiapartidului spunând că este nevoie de o rupere de ritm şi o nouă abordare pentruca democrat-liberalii să se afle la guvernare şi după 2012. Vasile Blaga nu auitat să vorbeasă despre „parteneriatul sincer” pe care îl are cu TraianBăsescu şi despre greşelile din mandatul lui Emil Boc, care au dus la scădereaPDL în sondajele de opinie. În moţiunea intitulată „O Românie dreaptă, oRomânie europeană”, secretarul general al PDL îşi prezintă viziunea pentruurmătorii patru ani.

Mesajele pentru Congres:

„Obiectivulmeu principal este ca PDL să se menţină la guvernare şi după alegerile din anul2012, astfel încât să finalizăm reformele începute şi să sprijinim creşterea economicădupă ieşirea din criză”

„Estetimpul să alegem preşedintele care poate recâştiga încrederea electoratului înpartid, preşedintele care poate revigora şi mobiliza pe toţi membri în toatăţara, preşedintele care poate să asigure încă patru ani de guvernare pentru PDL- un partid puternic, încrezător în forţele sale!”

„Împlinireaidealurilor de libertate, prosperitate şi demnitate ale fiecărui cetăţean românşi ale întregii societăţi sunt raţiunea de a fi şi de a acţiona a PartiduluiDemocrat Liberal”

“PDL nu face alianţepolitice pre-electorale; PDL poate face alianţe de guvernare postelectorale;prioritate în alianţele de guvernare o au membrii actualei coaliţii deguvernământ, precum şi alte”

“Guvernul Românieitrebuie să fie un guvern politic. Un guvern tehnocrat (format din experţi carenu sunt şi oameni politici) se justifică numai în situaţii excepţionale, cu unmandat limitat şi precis stabilit, numai pe termen scurt.”

“PDL va limita sferanumirilor politice până la nivelul secretarilor de stat sau al poziţiilorechivalente.”

“Încurajareainvestiţiilor şi menţinerea impozitării directe prin cote/rate unice;încurajarea muncii prin reducerea cotei contribuţiilor sociale”

“Menţinerea CEC Bank ca bancă comercială cucapital integral de stat”

“PDL susţine necesitateareformei constituţionale, fiind consecvent în susţinerea voinţei majorităţiiromânilor care şi-au exprimat opţiunea în cadrul referendumului din anul 2009.”

Paleologu mizează pe intelectualii din PDL

Theodor Paleologuîşi fixează obiectivele de viitor şef al PDL în două mari etape. Prima -câştigarea alegerilor locale (unde un loc aparte îl ocupă Bucureştiul), iar adoua - victoria în cele parlamentare. Nicăieri nu vorbeşte despre un candidatla Preşedinţia României venit din PDL. Din textul moţiunii cu care Paleologucandidează la şefia partidului reiese că fostul ministru al culturii seadresează în principal intelectualilor din partid.

De ce candidează

„Nevoia deprospeţime” şi „nevoia de democraţie internă” sunt motivele care l-audeterminat pe Theodor Paleologu să candideze la şefia PDL. Cel puţin, aşasusţine el, în textul moţiunii sale, cea mai scurtă din toate cele trei: aredoar zece pagini, dintre care una este acoperită de cuprinsul textului, iar înalta se aşterne lista sa de susţinători.

Bucureştiul, obiectivprioritar

Primullucru pe care Paleologu spune că PDLtrebuie să-l facă este să câştige alegerile locale. Iar victoria în Capitală ocupă locul centralîn viziunea lui de posibil preşedinte al PDL. „Bucureştiula fost punctul de plecare al refondării partidului nostru prin consacrarea luiTraian Băsescu ca lider al opoziţiei în vremea guvernării PSD. El este înprezent nu numai simbolul unei usturătoare înfrângeri a PDL, dar mai cu seamăteatrul unui dezastru urban de proporţii. Bucureştiul este în acest moment unoraş în care toate merg pe dos”.

DeşiPaleologu atinge mai toate temele privind problemele pe care le întâmpinăBucureştiul, abordarea lor este făcută în fugă. Singurul aspect pe care fostulministru îl tratează mai detaliat este Centrul vechi al Capitalei, unde - spuneel - „trebuie impus, eventual prin referendum, unmoratoriu asupra autorizaţiilor de demolare şi de construcţie pentru clădiriînalte”.

Investiţiaîn viitor: cercetare, cultură, educaţie

„Targetul” lui Paleologu în PDL pare să îl reprezinte colegii săi cupreocupări intelectuale. El vrea să-i convingă pe ceilalţi democrat-liberali căeste necesară investiţia în viitor. „Moţiunea «Privind spre viitor» nu îşipropune să fie în mod exclusiv moţiunea «intelectualilor». Dar este normal caacei membri PDL care provin, din punct de vedere profesional, din învăţământ,cercetare şi cultură, să atragă atenţia asupra rolului acestor domenii îndezvoltarea durabilă a societăţii româneşti”, susţine Paleologu în textulmoţiunii sale. „Alegerea noastră este să investim în acele domenii, subfinanţateîn prezent, care sunt orientate către viitor şi purtătoare de viitor pentruţara noastră: cercetare, cultură, educaţie”, mai susţine fostul ministru al culturii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-24

Mai multe imagini:
Emil Boc: „PDL trebuie să câştige viitoarele alegeri“
zoom
Emil Boc: „PDL trebuie să câştige viitoarele alegeri“
zoom
Emil Boc: „PDL trebuie să câştige viitoarele alegeri“
zoom

Emil Boc: „PDL trebuie să câştige viitoarele alegeri“
zoom
Emil Boc: „PDL trebuie să câştige viitoarele alegeri“
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEA FANE
14 Apr 2011

daca Partidul De Latratori castiga alegerile,ar fi o MARE RUSINE pt.tara noastra
Random imageUltimele stiri


loading...