2017-01-25 01:22


Emil Boc prevesteşte o furtună economică

 |  19:14
Emil Boc prevesteşte o furtună economică

Premierul Emil Boc a avertizat, ieri, că nu are motive să creadă că România poate scăpa  de „furtuna economică” anunţată pentru 2012.

Vremea se anunţă instabilă în Europa pe parcusul anului viitor. O „furtună economică” este aşteptată pentru această zonă, iar România nu prea are cum să scape de acest fenomen, deşi – spune  premierul Boc – ţara noastră se găseşte pregătită pentru vremuri neprielnice. „Într-adevăr, va exista turbulenţă, va exista furtună economică şi în 2012. România însă este mult mai bine pregătită decât în trecut să facă faţă acestor provocări legate de problemele de deficite şi de datorie publică din UE. Nu spun că nu vom fi afectaţi, pentru că nu suntem izolaţi, dar spun că suntem mai bine pregătiţi să rezistăm în aceste vremuri de furtună economică”, a spus Boc.

„Am ieşit din recesiunea economică, pentru că avem patru trimestre consecutive de creştere economică, într-o primă etapă a ieşirii din criză”, a arătat Emil Boc prezent la un forum economic.

Şeful Guvernului i-a criticat însă pe politicienii europeni care au aplicat politici populiste, făcând referire în special la liderii greci. „Dacă vor exista în continuare politiceni precum cei din Grecia, care, în loc să ia măsuri, atunci când s-a stabilit ceva la Uniunea Europeană, au plecat acasă să facă referendum pentru a impune măsuri de austeritate, cu asemenea politiceni nu se va ieşi din criză, ci se vor afunda ţările Uniunii Europene”, a mai arătat prim-ministrul. Emil Boc a subliniat importanţa limitării deficitului structural la 0,5% şi a datoriei publice la 60% din PIB, prin constituţiile statelor UE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-13

TAGURI: guvernul boc, alegeri 2012, furtuna economica, masuri fiscale, emil bocComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image