2017-01-19 17:09

POLITICA


Emil Boc şi-a asumat Ziua femeii. Codul muncii printre flori, pupături şi fără Opoziţie

 |  20:09
Emil Boc şi-a asumat Ziua femeii. Codul muncii printre flori, pupături şi fără Opoziţie

Premierul Emil Bocşi-a angajat ieri răspunderea pe Codul muncii printre trandafiri şi zambile. Înlipsa parlamentarilor PSD şi PNL, cu lojele sălii de plen goale, Boc a bifat aunsprezecea angajare a răspunderii, iar Opoziţia a mai depus o moţiune de cenzură despre care spune că nuare nici o şansă să treacă.

ParlamentariiOpoziţiei au refuzat să intre în sală în semn de solidaritate cu cetăţenii carenu au fost primiţi în plen. În timpul şedinţei, liberalii şi social-democraţiis-au dus la grupuri pentru a finaliza moţiunea de cenzură, aceasta mai avândnevoie de câteva completări, după ce luni seară Guvernul a adoptat o serie deamendamente la Codul muncii. “Ce, Boc a venit când s-au citit moţiunilenoastre. A avut 20 de moţiuni şi nu a venit la nici una”, a spus indignatsenatorul PNL Puiu Haşoti. Deputatul democrat-liberal Ioan Oltean a venit şi elîn tabăra adversarului să spioneze strategia Opoziţiei. “Stai liniştit, vălăsăm să vă desfăşuraţi singuri, suntem o Opoziţie constructivă”, l-a asiguratpe Oltean unul dintre deputaţii Opoziţiei. Şi uite aşa, Emil Boc şi-a citittextul într-o sală ocupată pe jumătate, printre flori şi pupături, pentru cănici nu s-a deschis şedinţa bine şi parlamentarii au început să acorde “atenţii”de Ziua femeii. O adevărată invazie de flori a trecut din mâinile bărbaţilor încele ale femeilor, trandafiri roz, roşii, albi, lalele delicate, zambile şifrezii cu parfum puternic. Până şi sala a fost împodobită cu un coş mare dejerbere şi crini albi-portocalii. Şedinţa a fost condusă de deputatul PDL IoanOltean care i-a ironizat pe cei 231 de parlamentari care au lipsit: “Suntplecaţi după flori pentru colege”. Oltean a făcut şi el o urare femeilor “săfie sănătoase”, moment în care un alt val de deputaţi cu flori în mâini aţâşnit din bănci.

Ghivece şi CD-uri

Pe deputatul PDLCorneliu Olar nu prea l-a interesat ce făcea în sală şeful său de partid. El aadus o mulţime de ghivece cu plante ornamentale şi coşuleţe cu flori pe carele-a etalat pe masa din holul plenului. “Vreau să fac reclamă meşterilor careau cultivat aceste flori şi a celor care au făcut ghivecele. M-am ferit să aductrandafiri, pentru că nu am vrut să politizez evenimentul. Florile sunt adusedin Munţii Apuseni cu toată dragostea pentru toate femeile care se află astăziaici”, a spus Olar. După ce s-a filmat şi s-a fotografiat cu plantele, deputatuldemocrat-liberal le-a oferit ziaristelor, deputatelor şi angajatelor de laCameră, cerând în schimb câte două pupături. Cele mai multe flori a primitpreşedintele Camerei, Roberta Anastase, către al cărei birou au curs ore în şircoşurile şi buchetele. Deputatul PDL Raluca Turcan a primit pe lângă flori şiun CD cu muzică “Cobra, dragostea mea” de la colegul ei din Opoziţie, AnghelStanciu. PremierulEmil Boc a intrat şi el în spiritul zilei festive. El a oferit înainte deşedinţa de plen frezii albe deputatelor, senatoarelor şi jurnalistelor cuurarea “O primăvară frumoasă”. Boc a fost însoţit de un aghiotant ce avea înbraţe un buchet mare de flori, dându-i premierului câte una pentru a le ofericelor sărbătorite în această zi. Premierul a fost prezenţa-surpriză şi laîntâlnirea informală de la sediul PDL care a avut loc după şedinţa de plen.Anunţată iniţial ca o conferinţă de presă, la întâlnirea din Modrogan cuziariştii au participat prim-videpreşedintele partidului Adriean Videanu şi purtătorulde cuvânt Sever Voinescu. Deşi nu era anunţat, Emil Boc a venit şi el şi aoferit ziaristelor câte o frezie portocalie şi câte un parfum. A refuzat, înschimb, să facă vreun comentariu politic.

Moţiunea fără şanse

Despre Codul muncii pe care şi-a asumat răspundereaieri,Boc a susţinut că “este necesar pentru a face economia românească maicompetitivă şi pentru o diminuare consistentă a muncii la negru”. Imediat dupăşedinţa de plen Opoziţia a depus moţiunea de cenzură “Codul Boc -salarii mici,şomaj mare, firme falimentate” care va fi citită astăzi şi va fi dezbătută şivotată miercurea viitoare. Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul RaduMoldovan, nu este însă foarte optimist cu privire la soarta acesteia. El adeclarat că nu îşi pune speranţe că va trece moţiunea de cenzură, dar considerăcă acest demers era o obligaţie. Şi preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescune-a declarat că moţiunea nu are şanse să treacă. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptatăde plenul Parlamentului este nevoie de 236 de voturi pentru, iar Opoziţia nu astrâns până în acest moment numărul necesar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image