2018-12-19 09:38


Emisfera politică stângă vs emisfera dreaptă. Structura creierului diferă la liberali şi conservatori

 |  15:40
Emisfera politică stângă vs emisfera dreaptă. Structura creierului diferă la liberali şi conservatori
Toată lumea ştie căideile liberalilor/ stângiştilor şi conservatorilor se bat cap în cap atuncicând vine vorba despre viziunea asupra lumii, dar acum oamenii de ştiinţă auarătat că şi creierele lor sunt de fapt construite diferit, relatează AFP.

Liberalii sau stângiştii au mai multă materie cenuşieîntr-o parte a creierului asociată cu înţelegerea complexă, în timp ce creierulconservator este mai mare în secţiunea referitoare la anxietate şi emoţii,potrivit unui studiu alCurrent Biology. Alte studii au demonstrat activitate mai mare a creierului înaceste zone, în funcţie de punctele de vedere politice pe care o persoană leare, dar acesta este primul studiu care arată o diferenţă fizică în mărime, înaceleaşi regiuni."Am descoperit că liberalismul a fost asociat cu unvolum crescut de materie cenuşie în cortexul cingular anterior, în timp ce conservatorismula fost asociat cu un volum crescut al amigdalei drepte", arată studiul. Altfelspus, analizele realizate pe 90 de studenţi sănătoşi au arătat corelaţia dintregrosimea a două zone cerebrale cu materie cenuşie şi opiniile lor politice, peo scară de la unu la cinci, de la foarte liberal la foarte conservator. Tineriiau fost de acord să li se scaneze creierele.

Oamenii cu o amigdală maresunt "mai sensibili la dezgust" şi au tendinţa de a "răspunde lasituaţiile de pericol cu ​​agresiune mai mult decât liberalii şi sunt mai sensibili laexpresiile faciale ameninţătoare", arată studiul. Amigdala este o zonăa creierului, considerată a fi foarte primitivă și asociată cu detectarea emoțiilor.Liberalii sunt asociaţi cucortexul cingular anterior, o regiune care monitorizează şi mediază incertitudinileşi conflictele. Astfel, nu este exclus ca indivizii cu un ACC mai mare au ocapacitate sporită de a tolera incertitudinele şi conflictele, permiţându-le săînţeleagă şi să accepte puncte de vedere diferite.

Descoperirile sunt înconcordanţă cu ideea că orientarea politică este asociată cu procese psihologicepentru gestionarea fricii şi nesiguranţei, concluzionează studiul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...