2018-09-25 00:25


Eugen Tomac, despre situaţia de la Chişinău: Învestirea noului Guvern nu pune capăt crizei

 |  13:17
Eugen Tomac, despre situaţia de la Chişinău: Învestirea noului Guvern nu pune capăt crizei

Deputatul Eugen Tomac a afirmat, joi, că învestirea noului Guvern în Republica Moldova nu va pune capăt crizei politice de la Chișinău. Acesta a susţinut că mișcările de stradă vor continua până cel puțin în luna martie.

"Învestirea unui nou Guvern nicidecum nu pune capăt crizei politice de la Chișinău. În clipa de față există două mari grupuri care își doresc puterea totală în Republica Moldova. Pe de-o parte, oligarhul Plahotniuc care vrea să păstreze o majoritate care există în Parlament, deja. Nu e cea mai fericită formulă, însă poate reprezenta o alternativă de moment pentru Republica Moldova, Guvernul Filip. Pe partea cealaltă, există forțele pro-rusești, partide rusești create în Republica Moldova, conduse de Dodon și Usatîi, precum și comuniștii lui Voronin, care doresc alegeri anticipate. Ambele tabere vizează un obiectiv mult mai înalt — și anume, în martie 2016 președintele Timofti își încheie mandatul. Președintele Republicii Moldova este ales de către Parlament. Gruparea politică ce va avea cea mai mare influență în Parlamentul Republicii Moldova va impune și viitorul președinte. Acesta este și motivul pentru care s-a declanșat această criză, suprapusă cu o nemulțumire reală din partea populației", a declarat Eugen Tomac, pentru Agerpres.

Acesta a mai precizat că „de guvernarea proeuropeană este legat și cel mai mare scandal de fraudă din scurta istorie a Republicii Moldova, un stat de 24 de ani, pentru că într-un stat cu un PIB de șapte miliarde de dolari, când dispare aproape un miliard, în mod clar că se produc efecte negative în toate domeniile și impactul socio-economic este nimicitor — motiv pentru care populația, pur și simplu, nu mai creditează din punct de vedere politic actuala majoritate”.

„Practic, Republica Moldova are de ales în clipa de față între două rele: partidele politice democratice care vin cu o moștenire dezastruoasă sunt condamnate să mențină aceeași retorică, din păcate, compromisă, proeuropeană. În schimb, partidele politice pro-rusești vin pe fondul acestor nemulțumiri cu un mesaj foarte agresiv și solicită alegeri anticipate. Deci, criza continuă, ea nu se va încheia pentru că ambele soluții sunt privite cu rezervă de către populație", a completat Eugen Tomac.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-21
Citeste si:
Proteste de amploare la Chişinău. Manifestaţiile continuă şi joi
Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis după învestirea noului Guvern de la Chişinău
Proteste la Chişinău. Noul Guvern al Republicii Moldova a depus jurământul

TAGURI: eugen tomac, situatie, chisinau, investire, nou, guvern, criza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...