2019-02-20 09:35


Europarlamentar: Iohannis face declaraţii care DEFORMEAZĂ realitatea, afectând CREDIBILITATEA ţării pe plan extern

 |  10:48
Europarlamentar: Iohannis face declaraţii care DEFORMEAZĂ realitatea, afectând CREDIBILITATEA ţării pe plan extern

Prima ieşire publică mai consistentă a preşedintelui României, Klaus Iohannis, după protestul violent din 10 august, ne arată încă o dată că ţara noastră are un mare ghinion. Este condusă de un preşedinte care face declaraţii iresponsabile şi care pune în pericol credibilitatea României pe plan internaţional.

„Preşedintele Klaus Iohannis atacă într-un mod incalificabil Guvernul României şi nu face decât să ne confirme cât de mult are România de suferit pentru că are un astfel de şef al statului, care pur şi simplu nu se mai poate controla, afectând credibilitatea ţării  pe plan extern”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel, potrivit stiripesurse.ro.

Să spui despre „Guvern că poate face orice rectificare bugetară în afara celei care priveşte bugetele serviciilor din zona de securitate naţională” este o mare minciună, chiar o dezinformare din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

„Legea prin care se pune în aplicare rectificarea bugetară prevede modificarea bugetelor serviciilor secrete şi, în consecinţă, are nevoie de avizul consultativ al CSAT. Preşedintele ar vrea ca rectificarea să se facă fără ca bugetul Administraţiei Prezidenţiale şi bugetele serviciilor să fie afectate. Doar în acest caz s-ar putea face rectificarea fără avizul CSAT. În acest moment nu este cazul, iar proiectul de lege are nevoie de acest aviz consultativ, dar obligatoriu. Spre exemplu, Guvernul nu poate lua bani de la servicii pentru a-i pune la spitale fără ca bugetul serviciilor să sufere modificări. De asemenea, Guvernul nu poate lua bani de la servicii pentru a finanţa tratamentele medicale fără a modifica bugetele serviciilor. Este greu de crezut că şeful statului nu cunoaşte toate aceste lucruri din punct de vedere legal, ci mai degrabă preferă să facă declaraţii care deformează realitatea”, a precizat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

Declaraţiile preşedintelui României, potrivit cărora „Guvernul PSD ar construi un buget iresponsabil şi că probabil nu mai sunt bani pentru salarii şi pensii”, sunt iresponsabile şi lipsite de adevăr. „Este un act de trădare să susţii în mod repetat că nu mai sunt bani la buget pentru pensii şi salarii, panicând în aceste fel populaţia, deşi ştii foarte bine că minţi. În plus, şeful statului are acces la toate informaţiile oficiale care demonstrează contrariul. Este inadmisibil să iei decizii doar în funcţie de toanele de moment, de starea de spirit în care te afli sau în funcţie de interesele electorale personale. La fel de inadmisibil este să faci astfel de declaraţii care afectează interesele şi economia României”, a susţinut Claudia Ţapardel.

Aflat în scădere de popularitate, riscând chiar să nu intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis s-a gândit că ar fi bine să fie în municipiul Sibiu exact în ziua în care PNL s-a reunit într-o şedinţă informală şi să treacă pe acolo pentru a-i saluta. Ce coincidenţă penibilă! „Era mult mai bine ca preşedintele Iohannis să organizeze o şedinţă a CSAT pentru a da aviz legii pentru rectificarea bugetară în loc să se vadă cu liberalii la Sibiu. Ce coincidenţă nefericită că România are un astfel de preşedinte”, afirmă europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Din păcate pentru România, refuzul de convoca CSAT-ul pentru rectificarea bugetară, refuzul de a se conforma deciziilor CCR, refuzul de a accepta votul românilor şi puterea politică izvorâtă din acel vot, dorinţa de a apăra şi a menţine organismele de poliţie politică, ne arată că preşedintele Klaus Iohannis este cel care are porniri dictatoriale, care pun în pericol statul de drept şi ordinea constituţională, citeaza stiripesurse.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-25

TAGURI: europarlamentar, Claudia Ţapardel, iohannis, presedinte, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Aug 2018

credibilitatea unei tari condusa de mafia tiganeasco-bolsevica a lui Dragnea este ZERO BARAT
ANONIM
25 Aug 2018

Javra asta bolsevica sta numai prin haznaua 3 si s-a trezit vorbind pentru ca puscariasul draknea sa o mai treaca pe liste la europarlamentare. Este o sluga a closetului 3 si latrinaghita tv.
ANONIM
25 Aug 2018

DACA NE.....TA ASTA E PARLAMENTAR EUROPEN NE MERITAM SOARTA .Claudia Ţapardel e o mare mancatoare de copii cruzii..............
COCINA PSD
25 Aug 2018

pai totul a devenit o moda de la tiganul PLESITA seful DIE...toate curvele care vroiau sa plece "securista sub acoperire" trebuiau sa suga de la portar pana la director pe toata lumea.....pe model UDREA,RADULEASCA etcetera
@COCINA PSD
26 Aug 2018

MUIE VOUA NAZISTI CRIMINALI SI TRADATORI DE TARA MAI BINE BOLSEVIC DECAT SS-ist CRIMINAL CHIAR IN ASA HAL DE DECADERE ATI AJUNS UNII DINTRE ROMANI INCAT SA FITI SLUGILE UNUI NAZIST TIGAN NEMTESC ?
CIUMA ROSIE
26 Aug 2018

bordelul PSD nu se dezminte..curve tiganci trimise de securitatea bolsevica la parlamentul UE,la felinarul rosu
CETATEAN U.E.
26 Aug 2018

KWI=HITLER !!! Va mai pupa presedintia cand zboara porcul !!!! Huooooooooooooooooooooooooooo !!!!
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...