2018-10-20 03:03


Europarlamentar: Ponta să spună dacă România este pregătită să facă faţă cotei de imigranţi

 |  12:42
Europarlamentar: Ponta să spună dacă România este pregătită să facă faţă cotei de imigranţi

Europarlamentarul Daniel Buda i-a cerut, luni, premierului Victor Ponta să spună dacă România este pregătită să facă faţă cotei de imigranţi. Liberalul a susţinut că ţara noastră nu poate să nu fie solidară cu cea mai mare criză a imigraţilor de după al Doilea Război Mondial.

”Cer public premierului Victor Ponta să ne spună cum este pregătită România să facă faţă cotei de imigranţi şi dacă este pregătită. România nu poate să nu fie solidară cu cea mai mare criză a imigraţilor de după al doilea război mondial. Acei oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească ţările şi casele din cauza unor atrocităţi. Nu putem sta pasivi, Europa trebuie să fie unită şi solidară în ceea ce înseamnă gestionarea acestei crize. Trebuie să trecem de la vorbă la fapte şi de aceea îi cer lui Ponta să facă dovada că România este solidară. României i s-a stabilit o cotă de imigraţi de câteva mii de persoane, iniţial se vorbea de 2.000, apoi de 8.000, fenomenul fiind în mişcare”, a afirmat Daniel Buda, într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax. 

Europarlamentarul a susţinut că ceea ce se întâmplă în această perioadă în Ungaria, cu refugiaţi care se adăpostesc în diverse gări, s-ar putea întâmpla şi în România.

”Eu nu am văzut nimic din partea Guvernului că da, suntem pregătiţi. Până la urmă, putem da o palmă ţărilor care se opun intrării României în spaţiul Schengen, demostrând această solidaritate în criza imigranţilor”, a completat Daniel Buda.

Europarlamentarul a subliniat că „România trebuie să fie primită, de îndată, în spaţiul Schengen, pentru că toate condiţiile tehnice sunt respectate”.

„Mi se pare imoral ca România să fie menţinută în afara spaţiului Schengen în timp ce alte state, cum ar fi Grecia sau Italia, îşi demonstrează vulnerabilitatea frontierelor. Ar trebui să avem acces permis în Schengen pentru ceea ce înseamnă transportul de mărfuri, în condiţiile în care TIR-urile stau zile întregi la frontieră şi pierd timp şi bani”, a completat europarlamentarul Daniel Buda.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-31

TAGURI: europarlamentar, ponta, romania, pregatita, face, fata, cota, imigranti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...