2019-03-24 01:30


Europarlamentarii PSD fac apel la Guvern: Să ceară sprijin european în cazul bebeluşilor din Argeş

 |  13:44
Europarlamentarii PSD fac apel la Guvern: Să ceară sprijin european în cazul bebeluşilor din Argeş

Europarlamentarii PSD consideră că este „inacceptabil” că, nici până la acest moment, nu a fost constituită o celulă de criză la nivelul Ministerului Sănătății în privinţa bebeluşilor din judeţul Argeş. Social-democraţii solicită Guvernului să ceară sprijin european în acest caz.

"Este inacceptabil că, nici până la acest moment, nu a fost constituită o celulă de criză la nivelul Ministerului Sănătății, care să aibă în sarcină coordonarea în această situație. O astfel de celulă de criză ar fi trebuit să aibă ca prioritate inclusiv relaționarea cu alte state, pentru strângerea rapidă de informații privind existența unor cazuri similare în Europa și modul în care acestea au fost tratate. Solicităm autorităților de la București să își asume urgent responsabilitatea, să constituie o celulă de criză cu sarcinile amintite și, totodată, să solicite sprijin autorităților europene, precum și omologilor din alte state membre ale  UE", precizează europarlamentarii PSD.

Social-democraţii sunt de părere că experiența medicilor străini, alăturată profesionalismului cadrelor medicale din România, este de ajutor în cazuri foarte grave.

Europarlamentarii PSD susţin că efortul făcut de medicii români este admirabil, dar este nevoie ca autoritățile guvernamentale să solicite sprijin autorităților europene, precum și altor state din UE.

"Situația copiilor suferinzi de infecții digestive este una de gravitate extremă, iar responsabilii guvernamentali nu dau dovadă că sunt capabili să gestioneze această criză. Ca în multe alte ocazii, eforturile medicilor care îi tratează direct pe cei mici sunt admirabile, dar se simte acut lipsa coordonării între diferitele instituții care ar trebui să elucideze originea și cauzele acestei crize. Deja doi copii au murit. Vorbim despre o dramă, dar autoritățile de la nivel înalt lasă în continuare întreaga greutate pe umerii cadrelor medicale. Cauzele infecției nu au fost depistate și izolate", au precizat europarlamentarii PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-16
Citeste si:
Cazul bebeluşilor din Argeş. Corpul de control al premierului face verificări
Raluca Turcan, despre bebeluşii din Argeş: Trebuie investigate toate mămicile și familiile copiilor
Un deputat ALDE cere demisia ministrului Sănătăţii pentru proasta gestiune în cazul bebeluşilor din Argeş
Doi dintre copiii cu sindrom hemolitic-uremic ar putea fi externați de la Spitalul Marie Curie

TAGURI: europarlamentar, psd, guvern, cere, sprijin, european, bebelus, arges
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
17 Feb 2016

Ce este admirabil la cadrele noastre sanitare din moment ce trebuie sa faceți apel la medicii din străinătate?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...