2017-01-24 19:34


Europarlamentarilor, ce vă mai plac averile dubioase! Soţia lui Crin, Adrian Severin şi EBA, clienţi pentru Agenţia de Integritate

 |  19:07
Europarlamentarilor, ce vă mai plac averile dubioase! Soţia lui Crin, Adrian Severin şi EBA, clienţi pentru Agenţia de Integritate

Soţia lui Crin Antonescu, Adina Vălean, încă nu ne spunecu cât o plăteşte Dinu Patriciu. Adrian Severin, filmat de jurnalişti britanicicum lua bani ca să depună o lege, astrâns 1.000.000 de euro, cu toate că are un salariu anual de doar 75.000 deeuro. Elena Băsescu ţine la secret valoarea ceasului de lux. Acestea sunt doarcâteva dintre „misterele” pe care declaraţiile de avere ale europarlamentarilorromâni nu reuşesc să le elucideze.

Şase din ceitreizeci şi trei de eurodeputaţi români nu şi-au depus încă declaraţiile de avereaferente anului fiscal 2010. Ei mai au la dispoziţie mai puţin de douăsăptămâni, deadline-ul fiind 15 iunie. Conform legislaţiei, declaraţiile celor33 eurodeputaţi ai ţării noastre trebuie depuse la Autoritatea ElectoralăPermanentă, iar de acolo ele vor fi preluate de Agenţia Naţională deIntegritate, instituţia care are atribuţiile de a verifica legalitatea averilordemnitarilor. „După ce s-a modificat legea de funcţionare a ANI,europarlamentarilor le revine sarcina de a depune la noi declaraţiile de avere,de două ori pe an. Dacă sunt unii ale căror declaraţii nu apar încă pe site-ulnostru, înseamnă că nu le-au depus. Conform Legii 176/2010,mai au timp până pe 15 iunie”, ne-au declarat cei de la serviciul de comunicareal Autorităţii Electorale Permanente.

Vălean, demnitar şi consultant pentru Patriciu

Printre cei şaseeuroparlamentari care nu au depus încă declaraţiile de avere se numără şi AdinaVălean, membru PNL şi totodată soţia lui Crin Antonescu, preşedinteleliberalilor.

Veniturile luiVălean au atras atenţia mass-media în trecut prin faptul că aveau o dublăprovenienţă: atât din activitatea de demnitar, cât şi ca afacerist privat. Înanul fiscal încheiat anterior, cel din 2009, Vălean primise 104.325 euro dinpartea Finite Assets Ltd, un off-shore controlat de nimeni altul decât DinuPatriciu.

Chiar dacă, celpuţin aparent, din declaraţiile publice ale lui Crin Antonescu reiese cărelaţia lui de prietenie cu mogulul liberal se află în acest moment la cele maiproaste cote, soţia sa încă lucrează pentru firma lui Patriciu. Sau, cel puţin,lucra la data de 21.01.2011, dată la care Adina Vălean îşi semna declaraţia deinteres financiar, postată pe pagina de internet oficială a PE. Cum ParlamentulEuropean nu obligă eurodeputaţii să-şi declare veniturile, lui Vălean îi rămânesarcina de a declara la noi acasă câţi bani i-a mai oferit ei (şi, implicit,familiei Crin Antonescu) mogulul Patriciu. Reamintim că mai are timp până pe 15iunie, data când expiră termenul până la care, din calitatea deeuroparlamentar, trebuie să-şi depună averea la Autoritatea ElectoralăPermanentă.

Sfioşii

Lista celor şaseeurodeputaţi care încă nu au depus declaraţiile de avere cuprinde membri aituturor partidelor politice. Ei sunt George Becali (membru PNG, neafiliat niciunui grup din PE), Petru Luhan (PDL), Ramona Mănescu (PNL), Laszlo Tokes(membru al Grupul Partidului Popular European, dar intrat în PE pe liste UDMR)şi Corneliu Vadim Tudor (lider al PRM, dar neafiliat nici unui grup parlamentarEuropean).

Câte ceasul, Elena Băsescu?

Elena Băsescu,europarlamentar, şi-a depus recent ultima declaraţie de avere. Ceasul său delux pe care ziarul „Puterea” vi-lprezenta nu demult nu apare menţionat expres. Mezina preşedintelui a bifat,totuşi, în declaraţia de avere rubrica aferentă bijuteriilor. Podoabe a cărorvaloare a crescut cu 12.000 de euro de la data de 27.10.2010, când EBA îşi completa precedentadeclaraţie. Reamintim că ziarul „Puterea”vă prezenta în exclusivitate în urmă cu aproape o lună ultima achiziţie aElenei Băsescu în materie de bijuterii. Un ceas care semăna izbitor de mult cuun Hublot Big Bang Gold Ceramic. Cu piele de crocodil şi aur de 18 carate,modelul de lux Hublot este evaluat pe site-urile de specialitate la peste 15.000de euro. La vremea respectivă, fiica cea mică a lui Traian Băsescu afirma căbijuteria este un cadou de la iubitul său şi că preţul este cu mult mai mic.

Aupus bani la ciorap

Dintreeuroparlamentarii din ale căror declaraţii de avere reiese că au strâns bani înultimul an fac parte Sebastian Bodu, Victor Boştinaru, Daciana Sârbu, MonicaMacovei, Theodor Stolojan şi Corina Creţu.

Democrat-liberalulSebastian Bodu a economisit în conturi aproape 100.000 de euro, colegul săusocial-democrat Victor Boştinaru - 160.000 de euro, iar Daciana Sârbu, soţialui Victor Ponta - 69.000 de euro. Pedeliştii Monica Macovei şi Theodor Stolojanau pus deoparte aproape 49.000 de euro, respectiv 43.000 de euro. Fostulpurtător de cuvânt al lui Ion Iliescu, Corina Creţu, a adunat puțin peste 6.000de euro.

„Consultantul” Severin: 1.000.000 euro avere, 75.000 eurosalariu

Fără doar şi poate,europarlamentarul român care a îmbinat cel mai prolific activitatea de demnitarcu cea de consultant pentru firme private este Adrian Severin. Cu siguranţă,lui îi va fi greu să-şi justifice averea. Pentru că, în acest moment, fostul ministru de externe are în conturi aproape1.000.000 de euro. O sumă impresionantă dacă ne gândim că salariul său deeurodeputat este de doar 75.000 de euro, iar venitul întregii sale familii afost de 150.000 de euro anul trecut. Averea sa este în acest moment atât înatenţia DNA, cât şi a ANI. Instituţiile s-au autosesizat după ce jurnalişti subacoperire de la Sunday Times l-au filmat cum îi ofereau bani în schimbuldepunerii unor legi favorabile lor în Parlamentul European.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-16

Mai multe imagini:
Europarlamentarilor, ce vă mai plac averile dubioase! Soţia lui Crin, Adrian Severin şi EBA, clienţi pentru Agenţia de Integritate
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SPIRIDON
06 Iun 2011

Domnilor, de ce nu platiti restantele salariale????Pai sunteti cica ar trebui sa fiti cei care aratati cu degetul la hoti nu sa pungasiti angajatii!!!
Random image