2019-02-20 01:15


Eva Peron şi-a însuşit bunuri ale evreilor ucişi de nazişti

 |  14:58
Eva Peron şi-a însuşit bunuri ale evreilor ucişi de nazişti

Eva Peron, fosta mare doamnă a Argentienei,şi-ar fi însuşit bunuri ale evreilor exterminaţi în lagărele de concentrare. Bunurile au fost aduse de naziştii fugari din Europa. Soţul ei, preşedintele Juan Peron, i-a ajutat pe aceştia să se stabilească în Argentina după încheierea celui de-al doilea Război Mondial. Printre naziştii care şi-au găsit refugiu pe teritoriul argentinian se numără Adolf Eichmann şi Josef Mengele.

Eva Peron, cunoscută sub numele de Evita, a fost a doua soţie a a preşedintelui argentinian Juan Peron. La aproape 60 de ani de la moartea sa, Evita este una dintre cele mai respectate figuri din Argentina. Popularitatea sa are legătură cu numeroasele spitale, şcoli şi orfelinare construite în zonele sărace.

Dezvăluirile inedite apar în „The Politically Incorrect Guide to Latin America", un volum controversat semnat de doi jurnalişti brazilieni, Leandro Narloc şi Duda Teixeira. Cei doi şi-au propus să arate „faţa neplăcută a figurilor istorice" şi recunosc cu francheţe că volumul este „incorect politic". Cartea a declanşat un val de controverse. Pe de o parte, volumul a primit laude din partea unor istorici pentru stimularea dezbaterii, iar pe de alta, a atras critici puternice pentru lipsa de context istoric.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...