2018-10-18 06:51


EXCLUSIV. Campanie electorală PSRo la teatru! Partidul lui Geoană a murdărit scena

 |  21:01
EXCLUSIV. Campanie electorală PSRo la teatru! Partidul lui Geoană a murdărit scena
Marius Florian

Un moment de dezgust, care a pătat o seară altfel perfectă, s-a petrecut luni, la Constanţa, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Aceasta a fost invadată de liderii organizaţiei locale a Partidului Social Românesc (PSRo), la finalul unei piese interpretate de doi mari actori contemporani. „Cinci acte de dragoste”, pusă în scenă de legendarii Eugen Cristea şi Cristina Deleanu, a fost gustată de spectatori. Însă nu la fel de bine primită a fost alocuţiunea liderului formaţiunii locale a partidului lui Mircea Geoană, Virgil Senopol, care a ţinut un discurs agramat şi politicianist, încheiat, apoteotic, cu o „vorbă de duh”: „Vă jucaţi finalul în parte...”, le-a spus politicianul, celor doi actori.

Iată că și evadarea din cotidian spre deliciul oferit de o piesă bună de teatru este periclitată, invadată de mocirla politică. Un moment de dezgust, care a pătat o seară altfel perfectă, s-a petrecut luni seară, la Constanța, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, invadată de liderii organizației locale a Partidului Social Românesc (PSRo), la finalul unei piese interpretate de doi mari actori contemporani.

Piesa „Cinci acte de dragoste”, pusă în scenă de legendarii Eugen Cristea și Cristina Deleanu, a reușit să aducă zâmbetul pe chipul a zeci de constănțeni care se bucură rar de astfel de momente (din păcate, deși este unul dintre cele mai importante orașe ale țării, Constanța este cunoscută ca urbe în care cultura nu prea este la ea acasă). La încheierea piesei, a avut loc un moment incredibil. Organizația Constanța a Partidului Social Românesc (PSRo) a ținut neapărat să se afișeze pe scenă. Ca să fie „treaba-treabă”, liderul formațiunii locale a partidului lui Mircea Geoană, Virgil Senopol, a ținut un discurs agramat, șocant, politicianist. În data de 4 august a.c., Eugen Cristea și Cristina Deleanu au sărbătorit 31 de ani de căsătorie, prilej de care Senopol a încercat să profite. Ce a ieșit, însă, este deopotrivă caraghios și dezgustător.

„Vă jucați finalul în parte!”

EXCLUSIV. Campanie electorală PSRo la teatru! Partidul lui Geoană a murdărit scena
zoom

„Vreau să vă ofer acest trofeu aniversar din partea Partidului Social Românesc, organizația Constanța și din partea tuturor constănțenilor care vă iubesc. Acest premiu reprezintă mulțumirea noastră, pentru că dăruiți zâmbete într-o Românie care își pierde încet, dar sigur identitatea și vrem să știți că există oameni tineri, care vă apreciază cu adevărat și care și-ar dori poate și astăzi să revadă emisiunile minunate pentru copii pe care le-ați regizat la Televiziunea Română. Eu mă aflu printre acești copii”, a spus Senopol. Apoi, a reușit să stârnească rumoare și oroare în sală, când a precizat: „Vă jucați finalul în parte...”! Cristina Deleanu a încercat să-l salveze pe tânărul caraghios: „Au... Vreți să citesc eu?”

Salvatorul Cristea

EXCLUSIV. Campanie electorală PSRo la teatru! Partidul lui Geoană a murdărit scena
zoom

Eugen Cristea a intervenit încercând să spele prestația jenantă a liderului PSRo, asigurându-l de aprecierea sa, măcar pentru gest. „Noi ne facem meseria cu foarte mare seriozitate. Am trecut și prin multe eșecuri și prin multe refuzuri și, folosesc un termen, prin mult scuipat. Îmi pare rău că folosesc acest termen, dar ne-am văzut de treabă! Sigur, amândoi suntem zodii de luptători, Berbec, respectiv Capricorn. Acestea sunt reprezentate într-un desen animat, stând pe o șină de cale ferată, vine locomotiva cu tot cu tren, trece peste ei. După o secundă, se ridică, se scutură și stau mai departe și așteaptă cu cornițele. Viața nu ne-a oferit numai un pat de flori, „Bed of roses”, cum spune neuitatul Freddy Mercury (de fapt, este vorba de Bon Jovi - n.r.). Dar, faptul că am simțit de nenumărate ori dragostea celor pentru care existăm... pentru că, un actor, până la urmă, nu trăiește decât pentru aplauze, pentru râsete. Actorul e o paiață, este un clovn, care seară de seară moare și învie, învie și moare, râde și plânge. Munca noastră este neprețuită. Dacă Ivașcu (George Ivașcu, organizatorul – n.r.) ne-ar plăti de zece ori mai mult, tot n-ar conta, oricum nu are de unde. Nu are de unde! Cred că nici azi... (râde), dar nu contează! Vindem florile! Aplauzele, suflul acela, căldura dumneavoastră, ne fac să rezistăm și să mergem mai departe și pentru asta vă mulțumim și citez din ăl bătrân (Nicolae Ceaușescu – n.r.): nu vom phrecupeți nici un iefohrt! Și ne vom vedea de treabă!”, a spus Eugen Cristea.

Cinci acte de dragoste

Piesa „Cinci acte de dragoste” a fost pusă în scenă în România, pentru prima dată, în 2010. Regizată de Moshe Yossur, este o adaptare a cinci piese scurte, scrise de autori americani contemporani, aranjate, stilizate și date publicului spre vizionare într-un singur spectacol și prezintă cinci momente diferite din viața obișnuită a unui om: momentul în care faci prima oară dragoste, momentul de dinainte de căsătorie, unul din momentele din timpul căsătoriei, un moment al căsniciei când comiți adulterul, iar la final unul din momentele în care ne consumăm dragostea la bătrânețe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-11

TAGURI: exclusiv, campanie electorala, partid, mircea geoana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ATENT
11 Aug 2015

asta e clar o publicitate mascata. rusine
CROCODILUL FLAMAND
11 Aug 2015

SA DAM O LEGE IN CARE TOATA CAMPANIA ELECTORALA SE FACE LA CIRC.....MENAJERIA DE POLITICIENI SA-SI GASEASCA LOCUL...CIRCAREALA SI DANS PE SARMA CU ANIMALE DRESATE...ASTA E POLITICA FACUTA DE IZMENARII SUB ACOPERIRE AI LUI MAGUREANU,ILIESCU ET COMPANY....EXACT CA TZYGANII CU URSUL.....EI DANSEZA SI TOT EI NE FURA PORTOFELELE DIRECT DIN BANCA NATIONALA CONDUSA DE 666ITZIK-ARESCU666.....ALT AGENT DIE-SIE SUB ACOPERIRE...
ATENT
11 Aug 2015

vad ca e si pe prima pagina. Doamne, v-ati curvit si voi
Random imageUltimele stiri


loading...