2018-12-14 19:11


EXCLUSIV. PNL în executare silită!

 |  21:44
EXCLUSIV. PNL în executare silită!
Marius Florian

PUTEREA a anunțat, în exclusivitate, pe 11 decembrie, că Partidul Național Liberal ar putea fi executat silit de administratorii agenției de publicitate Odyssey Communication, firmă care i-a aparținut fostului finanțator liberal Dinu Patriciu, și care are acum de încasat peste 3,33 milioane de lei, fiind în insolvență. Pe 17 decembrie, judecătorii au admis cererea de investire cu titlul executoriu a sumei de 50.000 de lei.

PNL este la un pas de executare silită în două situații, din cauza angajamentelor neonorate în ultimii ani. La finalul săptămânii trecute, s-a emis un titlu executoriu împotriva PNL, iar sumele datorate se ridică la aproximativ 50.000 lei, plus costurile aferente.

 

EXCLUSIV. PNL în executare silită!
zoom

Mai exact, este vorba de o datorie a partidului Forța Civică și, potrivit dosarului aflat la Judecătoria Sectorului 1 București, Profi Print Production SRL, are de recuperat suma de 50.000 lei. Pe 17 decembrie a.c., judecătorii au admis cererea. „Dispune învestirea cu formulă executorie. Fără cale de atac”, se arată în dispoziția data la Judecătoria Sectorului 1.

Avocații care au pornit pe recuperarea sumelor sunt înverșunați și au primit cu entuziasm vestea executării silite.

„Au de plată 49.000 lei, plus 7.600 lei costurile avocațiale procesuale, plus costurile de executare silită. Să vadă și locatarul de la Cotroceni (Klaus Iohannis – n.r.) că la PNL nici măcar nu se mai gândește cineva să trateze cu furnizorii. (…) Nimeni din PNL nu a vrut să discute amiabil problema creanței, deși se dau politicieni!”, au spus reprezentanții casei de avocatură a Profi Print pentru PUTEREA.

Datoria Forței Civice este preluată de PNL în baza protocolului de fuziune a fostei formațiuni a lui Mihai Răzvan Ungureanu cu PDL, iar ulterior, în baza fuziunii prin contopire a PDL cu PNL, potrivit dosarului nr. 26874/3/2014 de la Tribunalul București.

Datorii peste datorii. PNL, cu conturile blocate!

Amintim că PNL este la un pas de executare silită și „grație” unei acțiuni a Odyssey Communication, agenție de publicitate, care a aparținut lui Dinu Patriciu. PUTEREA a scris în exclusivitate la mijlocul acestei luni că Odyssey are de recuperat peste 3,33 milioane de lei. Potrivit documentelor publicate de PUTEREA, PNL s-a obligat să își achite datoriile, încă din vremea în care Secretar General era actualul șef al SRI, Eduard Hellvig. PNL s-a angajat să achite începând cu anul 2014, timp de 24 de luni, aproximativ 99.000 lei, lucru care nu s-a întâmplat. Potrivit Casei de Insolvență care a preluat cazul Odyssey, PNL se află în imposibilitate de efectuare a plăților la timp, ca urmare a adresei semnată în septembrie 2015 de Secretarul General al PNL, Marian Petrache.

„În prezent, toate conturile PNL sunt poprite în conformitate cu Sentința Civilă nr. 5627/14.11.2014, pronunțată de Tribunalul București și Sentința Civilă nr. 4626/02.10,2014, pronunțată de Tribunalul București (...) Vă rugăm să aveți amabilitatea de a analiza posibilitatea stingerii datoriei rămase în tranșe egale a câte 50.000 ron lunar”, se arată în adresa lui Petrache. Potrivit Casei de Insolvență care a preluat cazul Odyssey, în cazul în care PNL nu își va respecta nici acest angajament se va trece la executarea silită, așa cum reiese din adresa trimisă Odyssey Communication.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-22
Citeste si:
EXCLUSIV. O firmă care i-a aparținut lui Dinu Patriciu vrea să execute silit PNL

TAGURI: executare silita pnl
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...