2018-09-26 18:21


EXCLUSIV. PUTEREA continuă DEZVĂLUIRILE BOMBĂ din „bucătăria” PNL. Liberalii constănţeni susţin că şefii de la Bucureşti îi îndeamnă să falsifice dosarele candidaţilor!

 |  21:01
EXCLUSIV. PUTEREA continuă DEZVĂLUIRILE BOMBĂ din „bucătăria” PNL. Liberalii constănţeni susţin că şefii de la Bucureşti îi îndeamnă să falsifice dosarele candidaţilor!
Marius Florian

„Pentru ce e aici, local, dacă punctul ăsta, ultimul, care e mai complicat, 10, ni se pare nouă că nu va ieși așa cum vrem noi și noi vrem să aplicăm așa cum credem noi că e mai bine, nimeni nu o să ne impună, dacă legea ne permite, să depunem dosarele de candidatură pe care noi le hotărâm aici. Asta ni s-a și spus, dar mai voalat...”. Afirmația îi aparține lui Gheorghe Dragomir, co-președintele PNL Constanța și a fost făcută în cadrul unei ședințe de sâmbătă a partidului. PUTEREA deține înregistrarea audio a ședinței, în cadrul căreia Dragomir a făcut trimitere explicit la o întrevedere cu liderii PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Este, așadar, de presupus că și acel „asta ni s-a și spus, dar mai voalat” se referă tot la co-președinții liberalilor. V-am prezentat, în ediția de ieri, câteva fragmente din înregistrarea audio a ședinței. Continuăm azi, cu noi dezvăluiri.

Dezvăluirile de luni, din PUTEREA, preluate și de posturi de televiziune, au stârnit furtună în PNL. Pe plan local, co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, îi atacă dur pe colegii săi proveniți din PDL și e greu de crezut că o face de capul său. Luni, Dragomir a anunțat în presa constănțeană că foștii democrat-liberali au solicitat eliminarea punctului 10 din lista criteriilor de integritate impuse candidaților liberali la alegerilor locale de la anul. Punctul 10 face referire la actele de corupție. Criteriile de integritate ale PNL ar urma să fie adoptate pe 11 decembrie a.c., iar Dragomir a spus în ședința liberalilor constănțeni de sâmbătă că sunt „impuse” de Alina Mungiu Pippidi, înregistrarea afirmației fiind accesibilă pe puterea.ro.

„Unii colegi din fostul PDL, au cerut eliminarea corupţiei din criteriile de integritate pentru candidaţii PNL. Nu s-a acceptat, fiind cea mai importantă cerinţă pentru curăţarea societăţii şi a clasei politice”, a spus Dragomir. Însă PUTEREA prezintă o înregistrare din care reiese, clar, că acesta folosește un limbaj dublu referitor la combaterea corupției. Unul este destinat presei, cu totul altul cel folosit în ședințele de partid.

„Dosarele le facem cum vrem noi, așa ni s-a și spus”

Așadar, în timp ce azi Dragomir susține că foștii democrat liberali au solicitat retragerea punctului 10, care face referire la faptele de corupție, cu două zile în urmă spunea cu totul altceva. Publicăm o nouă înregistrare de la ședința de sâmbătă, din care reiese adevărul. „Nimeni nu o să ne impună, dacă legea ne permite, să depunem dosarele de candidatură pe care noi le hotărâm aici. Asta ni s-a și spus, dar mai voalat”, afirmă Dragomir.

„Aceste criterii, pe care le-am votat noi și le trimitem așa cum credem, unele s-ar putea să se regăsească, altele să nu și să iasă sub altă formă. Dragii mei, pe noi nimeni nu ne va opri pentru ce hotărâm noi pe plan local. Pentru ce e pe național, nu ne putem noi duce peste ce e pe național. Acolo, e clar, ei validează... Dar pentru ce e aici, local, dacă punctul ăsta, ultimul, care e mai complicat, 10, ni se pare nouă că nu va ieși așa cum vrem noi și noi vrem să aplicăm așa cum credem noi că e mai bine, nimeni nu o să ne impună, dacă legea ne permite, să depunem dosarele de candidatură pe care noi le hotărâm aici. Asta ni s-a și spus, dar mai voalat...”, a mai spus Gheorghe Dragomir, referindu-se, probabil, chiar la co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Pe parcursul ședinței, Dragomir a mai afirmat despre criteriile de integritate că a discutat cu cei doi copreședinți „care au zis că ni le dau ca să le votăm, nu ca să le dezbatem”. Așadar, criteriile trebuie să existe pe hârtie, ce va fi în practică, va fi cu totul altceva...

Comisia de Unificare a PNL a stabilit un „decalog” pentru candidaţii la alegerile din 2016, iar criteriile care vor trebui să fie respectate de aceștia vizează: lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, formele de plagiat şi, evident, problemele penale.

Secretariatul PNL le va trimite organizaţiilor judeţene spre informare, urmând a fi adoptate prin decizia Consiliului Naţional în data de 11 decembrie a.c.

Ulterior datei de 11 decembrie, criteriile finale vor fi aplicate la nivelul primăriilor municipii, reşedinţe de judeţ şi consilii judeţene de către Biroul Politic Naţional, iar la nivel judeţean, de către Biroul Politic Judeţean.

Ex-PDL-iștii susțin că și „vechii” liberali au votat scoaterea criteriilor referitoare la corupție

Distincția dintre foștii democrat-liberali și liberalii „vechi”, făcută de Dragomir, demonstrează existența tensiunilor interne. Foștii PDL-iști se abțin să-i răspundă acid lui Dragomir, dar susțin că toate punctele invocate de acesta au fost dezbătute, amendate și votate, așa cum reiese din înregistrarea publicată luni de PUTEREA.

„Au fost mai multe propuneri în sală, formulate inclusiv de fostele PDL și PNL, dar toate modificările au fost aprobate în unanimitate, nu au fost voturi împotrivă. Chiar domnul Dragomir a votat. Eliminarea punctelor b) și c), asta e de la punctul 10, forma finală. (...) Nu mai există „voi” sau „noi”, există un singur partid: PNL! Noi am mers mai departe și susțin că această comuniune între noi și ei s-a produs și suntem un singur partid. Acum, dacă domnul Dragomir face distincția între fostele PNL și PDL... nu vreau să comentez. Deci, membrii din PNL au formulat amendamente, la toate punctele”, a spus co-președintele PNL (ex-PDL) Constanța, Sorina Tușa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-07

GALERIE MEDIA


TAGURI: exclusiv, puterea, dezvaluiri, pnl, sefi, bucuresti, liberalii constanteni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SIPI
07 Dec 2015

Bravo Dl Florian! Usor usor vom afla adevarul de la Constanta
LARISA BADESCU
07 Dec 2015

Nu mai are bani Chiru si va plateste barter cu inregistrari pe furis din sedinte? Pacat ca un ziarist pe care inca il mai cred vertical a ajuns sluga unuia precum Chiru.
MAFIA GULERELOR ALBE....
07 Dec 2015

se pune problema foarte serios - ORI EI, ORI NOI! Nu cred că mai e nimeni atât de prost și de credul să creadă că ăștia sunt fete mari ori imaculați! Sunt atât de putrezi, băgați în kk-t până-n gât și 2 trepte mai sus, dar lumea se preface că nu vede/știe... e treaba ei! Personal, consider că Ro.este condamnată LA MOARTE SIGURĂ cu aceleași personaje LA PUTERE și că, dacă nu-i debarcăm, ne debarcă ei pe noi! Nu le pasă ORICUM...LA CÂT S-AU ÎMBOGĂȚIT PE SPINAREA NOASTRĂ, VOR PLECA CU AVIONUL, CU IAHTUL SAU...CU ELICOPTERUL, dar nu prăbușit, reținut și sechestrat ca cel al odiosului împușcat în noaptea de Crăciun...de către ai lui, din Marea Adunare Națională mutată cu cârpe, chiloți murdari, bocani, cizme... pe la FSN, PDSR, PSD, CDR, PD, PNL, PUNR, ALDE și alte PROSTII, CÂT CASA!
@ MAFIA GULERELOR ALBE
07 Dec 2015

Ce bine ai zis-o!
GIMLI
07 Dec 2015

Larisa nu ti e rusine sa fi postac de serviciu.. Iti statea mai bine cu aparatul foto in mana decat la slugateala online
GIMLI
07 Dec 2015

Larisa nu ti e rusine sa fi postac de serviciu.. Iti statea mai bine cu aparatul foto in mana decat la slugateala online
PETRACHE LUPU
08 Dec 2015

Duceti-va invartindu-va ca titirezu cacarailor.PNL+PDL=PCR.
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...