2017-01-22 14:09

POLITICA


EXCLUSIV. Angajaţii PSD devin şomeri. Victor Ponta şi Liviu Dragnea concediază pe bandă rulantă

 |  20:11
EXCLUSIV. Angajaţii PSD devin şomeri. Victor Ponta şi Liviu Dragnea concediază pe bandă rulantă
Se face curăţenie în sediile PSD din Kiseleff şi Ion Ionescu de la Brad.Nu o curăţenie de primăvăra, ci s-a trecut la concedierea angajaţilor. Conformunor surse din partid, în cele două sedii urmează să mai rămână maxim 15-20 deangajaţi.

Restructurările anunţate în Kiseleff de Victor Ponta şi Liviu Dragnea aucreat panică printre angajaţii PSD. Cei mai vulnerabili sunt cei care au lucratşi în timpul mandatului lui Mircea Geoană, ei fiind primii care vor trebuisă-şi facă bagajele şi să-şi caute un alt loc de muncă. Cu toate acestea,vizaţi sunt şi angajaţi cu state vechi în Kiseleff. Astfel, printre cei careurmează să fie concediaţi se numără angajaţi de la Departamentele strategie şiorganizare, dar şi contabilul partidului, considerat vinovat pentru datoriileistorice făcute în vremea lui Mircea Geoană. Cei anunţaţi deja dedisponibilizare au preaviz până pe 10 martie. Motivul invocat de conducereapartidului ţine de bugetul de austeritate care trebuie respectat. Neoficial, seîncearcă eliminarea tuturor oamenilor care nu au fost numiţi direct de VictorPonta şi de Liviu Dragnea. “Am fost anunţaţi că nu mai au nevoie de serviciilenoastre. În cele două sedii, din Kiseleff şi Ion Ionescu de la Brad vor mairămâne între 15 şi 20 de angajaţi. Oficial se vorbeşte despre un plan derestructurare, dar pleacă toţi cei care nu au fost aduşi de actuala conducere”,ne-au declarat surse din partid. Conform acestora, există o luptă şi întreDragnea şi Ponta, fiecare încercând să-şi impună cât mai mulţi oameni loiali încele două sedii. Acesta este cel de-al doilea val de disponibilizări de când înfruntea partidului a ajuns Victor Ponta. În primul, s-a schimbat şeful Birouluide presă, dar şi oameni din Secretariatul general.

Datorii sub un milion de euro

Victor Ponta s-a plâns de la instalarea sa în fruntea PSD că a moştenitdatorii istorice de la predecesorul său Mircea Geoană. Deşi preşedintelepesediştilor a declarat că un audit intern a scos la iveală o datorie deaproximativ opt milioane de euro, acesta nu a fost prezentat niciodată oficialîn mass-media. Surse din partid au declarat pentru “Puterea” că datoriile s-ausituat în jurul a 5-6 milioane de euro, neatingând niciodată pragul anunţat deVictor Ponta. “În clipa de faţă, PSD mai are datorii de aproximativ un milionde euro”, ne-au declarat sursele citate. Cu toate acestea, preşedintele PSDle-a pus în vedere preşedinţilor de organizaţii să-şi plătească cotizaţia cătrepartid şi a cerut fiecărei filiale să sprijine sediul central. De altfel, noul sisteminformatic de evidenţă a membrilor, inaugurat recent în Kiseleff, va arăta cineîşi plăteşte datoria către partid. În clipa de faţă, fiecare filială trebuie sătrimită la centru 3.000 de lei pe lună, iar fiecare vicepreşedinte trebuie săaducă în Kiseleff câte 1000 de lei pe lună.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image