2017-01-24 01:02


EXCLUSIV. BMW tunat pentru preşedintele PNL. Crin Antonescu a primit cadou o limuzină cu girofar

 |  19:38
EXCLUSIV. BMW tunat pentru preşedintele PNL. Crin Antonescu a primit cadou o limuzină cu girofar

Preşedintele PNL seplimbă de la începutul acestui an cu noul model al limuzinei BMW - seria 5, pecare a primit-o cadou de la o firmă ţinută la secret. Maşina a fost tunată cusemnale speciale luminoase de culoare albastră şi roşie care sunt montate înspatele grilei radiatorului. Crin Antonescu a înlocuit astfel vechiul modelBMW, pe care l-a folosit în timpul campaniei prezidenţiale

Limuzina folosită depreşedintele PNL poate fi achiziţionată cu preţuri cuprinse între 50.000 şi80.000 de euro, în funcţie de dotări. Crin Antonescu nu trebuie să-şi facăprobleme, deoarece un sponsor generos s-a gândit să ofere BMW-ul în regim de comodatpreşedintelui PNL. Adică poate folosi gratuit maşina pentru o anumită perioadă.Până la finele lui 2010, liberalul se deplasa tot cu un BMW seria 5, carefusese închiriat de la Automobile Bavaria. “Până anul trecut a existat uncontract de închiriere cu BMW – Automobile Bavaria. Acest contract a expirat”,a declarat pentru “Puterea” Ion Brad, secretar general adjunct la PNL. Liberalulne-a spus că noua limuzină nu este de la Automobile Bavaria, ci a fost primităîn regim de comodat de la altă firmă. “Nu vă pot spune numele firmei, deoarecenu ştiu dacă aceştia doresc să se afle”, a fost explicaţia lui Brad pentru aţine la secret numele firmei care a oferit BMW-ul.

La fel ca Marian Vanghelie

Pentru a arăta cinese află în interiorul limuzinei, aceasta a fost tunată cu semnale luminoasespecifice maşinilor de Poliţie sau Salvare. “Nu ştiu dacă maşina are aşa ceva,dar, dacă le are instalate şi le foloseşte, înseamnă că are aprobare de undeva.Sunt unii liberali care îl pot ajuta cu asta”, a precizat secretarul generaladjunct al PNL. Maşina nu este condusă personal de Crin Antonescu, el avândşofer. În declaraţia de avere a preşedintelui PNL apare că acesta deţine un BMWcumpărat în 2005 şi o Dacie pe care a achiziţionat-o în 2004. În timpulcampaniei prezidenţiale, Crin Antonescu s-a deplasat tot cu un BMW seria 5,despre care s-a scris în presă la vremea respectivă că ar fi fost un cadou dela Dinu Patriciu. Moda semnalelor luminoase s-a regăsit şi la PSD, MarianVanghelie tunându-şi şi el Mercedesul S500 cu un astfel de sistem deavertizare. În timpul campaniei prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană a primitdin partea firmei Audi un model A6.

Sancţiuni drastice pentru girofaruri ilegale

ConformOrdonanţei de Urgenţă 195/2002, modificată, sunt autorizate să utilizezesemnale speciale de avertizare luminoase: a) pentru lumina roşie -autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor; b) pentru lumina albastră -autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră,serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, MinisteruluiApărării care însoţesc coloane militare, unităţilor speciale ale SRI şi aleSPP, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi autovehiculele deserviciu ale procurorilor criminalişti din Ministerul Public, atunci când sedeplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter deurgenţă. Aceeaşi lege spune că toţi cei care deţin pe maşini mijloace deavertizare sonore şi luminoase fără a avea acordul Poliţiei riscă să primeascăîntre 9 şi 20 de puncte de amendă, o sancţiune contravenţională cuprinsă între540 şi 1.200 de lei şi confiscarea dotărilor care nu sunt în conformitate cu legea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILVIU CRAESCU
15 Feb 2011

Ha,ha,ha.... As vrea sa vad si eu ca se aplica legea si in cazul masinii Ambasadorului SUA la Bucuresti Mark Gitenstein si a a altor masini din parcul Ambasadei SUA la Bucuresti, deoarece nici o masina nu detine autorizatie sa utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase si sonore, iar statul roman inchide ochii la aceste abuzuri fara sa sanctioneze si sa confiste dotarile care nu sunt in conformitate cu legea. Unde e politia rutiera? Halal autoritati....
Random image