2017-01-22 01:47

POLITICA


EXCLUSIV. Boc şi Blaga vor să realizeze ceva împreună, dar nu pot. Denumirea Partidul Popular, inaccesibilă PDL

 |  19:47
EXCLUSIV. Boc şi Blaga vor să realizeze ceva împreună, dar nu pot. Denumirea Partidul Popular, inaccesibilă PDL

PartidulDemocrat Liberal ia în calcul schimbarea denumirii. Doi dintre liderii acestuipartid, Vasile Blaga şi Sorin Frunzăverde, au propus o nouă titulatură:Partidul Popular. Nu le va fi uşor să schimbe denumirea. Chiar dacă lor li sealătură şi o parte dintre susţinătorii lui Emil Boc, care ar prefera ca PDL sădevină Partidul Popular. Numai că în România există deja un Partid Popular dinRomânia care va fuziona în curând cu Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu.Partidul Popular se grăbeşte şi el să se reînregistreze, iar domeniul pe internet pentru PP este dejaînregistrat de fiul lui Corneliu Ciontu care nu are de gând să-l cedeze uşor.

PDL şi-a propus încă de anul trecut lainiţiativa lui Sever Voinescu şi a lui Vasile Blaga să schimbe denumirea înPartidul Popular pentru o schimbare la faţă “mai europeană”, dar şi pentru cănumele PDL este deja asociat cu măsurile nepopulare luate de Guvernul Boc anultrecut. Potrivit unor surse din partid, Vasile Blaga va introduce în moţiuneacu care va candida la preşedinţia PDL o prevedere privind modificarea numeluipartidului în Partidului Popular, precum şi schimbarea siglei ce va conţine oinimă, asemănătoare siglei oficiale a Partidului Popular Europen. Unul dintreautorii moţiunii lui Blaga, Sorin Frunzăverde, a anunţat deja că speră ca după CongresulPDL din 14 mai PDL să se cheme Partidul Popular. În altă ordine de idei, şi obună parte dintre susţinătorii lui Emil Boc la preşedinţia partidului segândesc la o schimbare a denumirii partidului, mulţi dintre ei optând totpentru Partidul Popular cu varianta Român sau din România. “Nu putem să mergemîn continuare în Europa cu PDL şi cu trandafirii fesenişti. Suntem în anul 2011”,a declarat pentru “Puterea” un democrat-liberal din tabăra lui Boc. Cei care viseazăla această operaţie estetică a partidului întâmpină însă dificultăţi. ÎnRomânia există deja un Partid Popular din România înregistrat la Tribunal şi înRegistrul Partidelor. Legea partidelor politice este permisivă, iar PDL arputea să-şi ia denumirea de Partid Popular sau Partid Popular Român, dar astaar însemna să se confunde cu cel existent deja ca şi cu Partidul Poporului allui Dan Diaconescu. “Fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală,denumire prescurtată şi semn permanent propriu. Denumirea integrală, denumireaprescurtată şi semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele alepartidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea aceloraşisimboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate”, searată în legea partidelor politice.

Populariiîşi dau mâna împotriva PDL

Partidul Popular din România a primit deciziafinală de înfiinţare de la Curtea de Apel în februarie 2010. Formaţiunea este condusăde scriitorul Vladu Alexandru-“Sadovan” şi, potrivit unor surse politice, sepregăteşte să fuzioneze cu Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu. “PatronulOTV vrea să-şi transforme partidul în Partidul Popular din România foartecurând. Încă nu s-a înregistrat la Tribunal pentru că mai are de strâns semnături”,au mai spus sursele menţionate pentru “Puterea”. Dacă PDL ar opta pentruvarianta simplă cu Partidul Popular, ar avea o problemă cu domeniul de internetaferent partidului, pentru că acesta este înregistrat deja de fiul lui CorneliuCiontu şi nu are de gând să-l cedeze “duşmanului”. Preşedintele ClubuluiParlamentarilor, Corneliu Ciontu, a declarat pentru “Puterea” că a pierdut îninstanţă dreptul de a înregistra Partidul Popular din cauza presiunilor făcutede Monica Macovei şi Vasile Blaga, care au vrut pentru PDL denumirea. Ciontu aînfiinţat în 2005 un Partid Popular, iar peste trei ani a fost contestat laCurtea de Apel, unde a pierdut. “Cei dela PDL, Monica Macovei, Vasile Blaga, Adriean Videanu, ne-au făcut mari problemepentru că eram incomozi, eram puternici, aveam organizaţii multe cu primari şiconsilieri locali, iar ei voiau să intre în zona populară. Am avut niştediscuţii cu ei, ne-au cerut să ne ducem la ei cu arme şi bagaje că ne ajută sămergem împreună în Partidul Popular European. Noi nu am vrut şi au început săfacă presiuni asupra noastră, ne-au contestat la Curtea de Apel şi i-au presatşi pe cei din PRM să facă acelaşi lucru. Acolo am pierdut. Îmi pare rău că nuam mers mai departe la Strasbourg, dar nu mai aveam bani”, a povestitfondatorul Partidului Popular, Corneliu Ciontu. El a mai spus că fiul său arezervat domeniul pe internet, iar cine vrea să-l preia are denegociat “la sânge” cu el. Ciontu a avut deja o discuţie pe această temă cuVladu Alexandru, căruia i-a propus o colaborare electorală pentru alegerile deanul viitor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NEA FANE
23 Mar 2011

cea mai corecta denumire este aceasta PDL .adica :Partidul De L?tr?tori si schimbat? doar sigla actuala cu un BULDOG.

Adauga un comentariu

Random image