2017-01-23 08:42


EXCLUSIV. Dovada că Mircea Geoană îşi face partid. Victor Ponta: ''Acesta este documentul discutat la ultima şedinţă a conducerii PSD''

 |  15:26
EXCLUSIV. Dovada că Mircea Geoană îşi face partid. Victor Ponta: ''Acesta este documentul discutat la ultima şedinţă a conducerii PSD''
Fostul preşedinte al PSD şi apropiaţii săi s-au întâlnit în urmă cu douăsăptămâni la hotel Ramada pentru a discuta despre formarea unui nou partid. În cadrul reuniunii s-au împărţit formulare pentru racolarea de membri,dar acestea au ajuns pe mâna actualei conduceri, fiind dezbătute la ultimaşedinţă a Biroului Permanent Naţional. Din acest motiv, s-a pus problemaexcluderii lui Mircea Geoană, decizia finală urmând să fie luată în aceastăsăptămână.

Mircea Geoană a fost acuzat de conducerea PSD că vreasă rupă partidul şi că detaliile acestui plan au fost discutate la întâlnireaavută la hotel Ramada cu simpatizanţii săi. “Puterea” vă prezintă înexclusivitate formularul împărţit la această reuniune, pe baza căruia urma săse facă o bază de date pentru viitorul partid al lui Geoană. Preşedintele PSD,Victor Ponta, ne-a declarat că acesta este documentul care a fost prezentat laultima şedinţă a conducerii partidului. “Formularul” are zece pagini şi explicăfiecărui “pucist” ce are de făcut. Misiunea simpatizanţilor lui Geoană era săse întoarcă în judeţul lor şi să racoleze membri, plecând de la această schemăprezentată la hotel Ramada.

Misiunea apostolilor explicată pezece pagini

În primul rând, trebuiau identificaţi liderii deopinie care să aibă mesaje pe domenii precum sănătate, educaţie, cultură, sportşi agricultură. De asemenea, nu erau ignorate cadrele militare, cei din mediulde afaceri, societatea civilă, pensionarii şi mass-media. Pentru fiecaretrebuia trecut în formular numele, prenumele, funcţia, telefonul, e-mailul şinivelul de abordare politică.

Se trecea la următorul nivel pentru atragerea celornemulţumiţi din PSD, PNL şi PNL. Pentru aceştia trebuiau găsite “influenţele lacare răspund”. Automat, erau luaţi în baza de date cu nume, prenume, funcţie,telefon, e-mail.

Armata lui Geoană avea misiunea să radiografiezefiecare judeţ şi să anunţe cine conduce fiecare organizaţie judeţeană, secretargeneral de judeţ, preşedinte de municipiu, secretar de municipiu. De asemenea,ce parlamentari are fiecare partid şi care au fost procentele obţinute laalgerile din 2008 şi 2009. Nu erau uitaţi nici foştii parlamentari, preşedinţide CJ sau primari. Şi aceştia intrau în baza de date.

Dovada că viitorul partid al lui Geoană trebuiapregătit pentru alegerile locale din 2012 se observă din pagina şapte adocumentului. Trebuiau identificaţi candidaţii pentru Consiliile Judeţene,pentru Primării, Consiliile Locale şi judeţene. De asemenea, era urmăritcalendarul acţiunilor importante din 2011. Acestea erau împărţite în şasecategorii: politice, administrative, culturale, religioase, sportive şicaritabile.

Pe ultima pagină, li se cerea celor trimişi înteritoriu să găsească persoanele influente care au părăsit PSD în ultimii doiani, dar şi consilierii şi primarii care au făcut acest pas.

Surse din anturajul lui Mircea Geoană ne-au declaratcă planul apariţiei noului partid a fost discutat înaintea de semnareaProtocolului Uniunii Social Liberale. De altfel, în timpul Consiliului Naţionalal PSD din 5 februarie 2011, pe holuri s-a discutat despre proiectul preşedinteluiSenatului. “Mircea Geoană s-a gândit la un plan de rezervă după ce a fostsuspendat din PSD, deoarece ştia că Ponta vrea să-l excludă”, ne-au declaratsursele citate. Conform acestora, la întâlnirea de la hotel Ramada auparticipat aproximativ 40 de persoane, majoritatea celor prezenţi fiind dinArdeal. Un alt nume vehiculat să se alăture platformei lui Mircea Geoană estecel al europarlamentarului Adrian Severin.

Soarta lui Geoană în mâna lui IonIliescu

“Am prieteni, nu mai putem ieşi la un şpriţ?”, aexplicat Mircea Geoană întâlnirea de la hotel Ramada. Preşedintele Senatului adat asigurări că doreşte să rămână în PSD, deoarece aceasta “este casa lui”. “Nu există nici un felde posibilitate, nici de excludere şi nici de construire a unui nou partid”, aadăugat Mircea Geoană, care a spus că “este relaxat şi mândru de ce aconstruit”. Decizia finală va aparţine însă actualei conduceri apartidului, Victor Ponta şi Liviu Dragnea pledând pentru excluderea lui Geoanădin PSD. Adrian Năstase, Ion Iliescu şi Victor Ponta urmează să aibă o discuţiedecisivă săptămâna aceasta cu Mircea Geoană pentru a se vedea ce măsuri seimpun. Secretarul general al PSD le-a promis colegilor din conducere că vadezvălui de ce şi-a dat demisia de la Ministerul de Interne dacă Mircea Geoanănu va mai face parte din partid. Şi Victor Ponta vrea să-l vadă pe fostulpreşedinte în afara PSD. Singura şansă a lui Geoană se leagă de preşedintele deonoare, Ion Iliescu, care nu este de acord cu politica de suspendări şiexcluderi din partid.

Preşedintele PSD acuzat decolaborare cu Traian Băsescu

Unul dintre participanţii la întâlnirea de la hotelul Ramada, MariusLazăr a fost exclus din PSD. Lazăr a condus până anul trecut organizaţia pesediştilordin Arad, a fost secretar de stat la Ministerul Muncii în primul Guvern Boc şipurtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD în mandatul lui Geoană. Dupăapariţia scrisorii deschise adresate lui Ponta, în care îi cere să nu rateze“şansa de a deveni preşedintele PSD”, Lazăr a fost exclus ieri din partid defiliala Arad. “Excluderea mea din partid este un nou abuz de putere pe care îlsăvârşeşti. Siluirea Statutului devine o practică, se pare cotidiană, înactivitatea ta. Când va cunoaşte PSD conţinutul relaţiilor, întâlnirilor taleşi ale apropiaţilor tăi cu Traian Băsescu şi cu lideri marcanţi ai PDL dinArdeal şi Banat, dar nu numai? A existat o întâlnire între tine şi TraianBăsescu înaintea Congresului din februarie anul trecut? Este adevărat că aiafirmat în cercul de apropiaţi că întâlnirea de săptămâna viitoare cu Mircea Geoană şi Ioan Toma va fi una purformală şi că decizia de excludere a lor este deja luată în mintea ta? Că numai exista cale de întoarcere şi că Ion Iliescu şi Adrian Năstase vor trebui săse supună acestei decizii, altfel, în caz contrar îţi vei depune mandatul?”, aufost întrebările adresate de Marius Lazăr lui Victor Ponta într-o nouăscrisoare deschisă.

Vicepreşedintele Toma şi-a dat demisia

Senatorul Ion Toma l-a anunţat vineri pepreşedintele PSD Victor Ponta că îşi dă demisia din partid. “V-am spus, domnulepreşedinte Ponta, de faţă cu toţi colegii din Biroul Permanent Naţional, că,dacă luaţi decizia să mă suspendaţi, fie şi o secundă, din partid, să luaţi actde demisia mea. Am aflat din presă că am fost suspendat din partid pe operioadă nedeterminată”, i-a scris vicepreşedintele PSD lui Victor Ponta. Eli-a transmis liderului pesediştilor că partidul a început să fie mai preocupatde lupte interne decât cu adevăraţii duşmani. "Vă rog ca prin prezenta săluaţi act de demisia mea din Partidul Social Democrat, ceea ce implică şirenunţarea la poziţia de vicepreşedinte al PSD. Vă urez să vă dea Dumnezeugândul cel bun, să-i reprezentaţi cu adevărat pe pesedişti şi să terminaţi odată pentru totdeauna cu jihadul intern", şi-a încheiat Toma scrisoareacătre conducerea PSD, anunţând că va vota moţiunea de cenzură.

Noul vicepreşedinte

După demisia vicepreşedintelui Ion Toma, locul său înBiroul Permanent Naţional urmează să fie luat de un prieten al preşedinteluiVictor Ponta: Adrian Duicu, preşedintele PSD Mehedinţi. Acesta s-a remarcatpentru loialitatea faţă de actualul lider, dar şi pentru războiul pe care l-apurtat cu un adversar al lui Ponta, Eugen Nicolicea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JORJ
12 Mar 2011

RAR MI-A FOST DAT SA VAD UN OM MAI ORGOLIOS SI RAZBUNATOR CA MIRCEA GEOANA.nu sunt nici membru a-l acestui partid nici simpatizant dar daca se forteaza nitel si mai iau cativa ca el s-ar pute sa rupa acest partidin bucati si atunci la ce bun aceasta coalitie pentru a-l rasturna pe base.Daca mai adaugam aici orgolil de oltean a lui ponta si naivitatea lui antonescu care a facut coalitiain ciuda valului opozant a-l membrilor pnl de jos,s-ar putea lua in calcul o noua victorie a lui base si sleahta
MARINEL
13 Mar 2011

geoana trebuia dat afara a doua zi dupa ce a pierdut alegerila la presedintie,sa pierzi alegerile in asa hal nu este admisigil,afara fara remuscari pentru toti care viseaza urat noapte.sant simpatizant psd de 21 de ani,daca-l vad pe gioana afara eu si familia mea(6 membri)mergem si ne inscriem in PSD.
GHERGU
13 Mar 2011

...miroase de la o posta dorinta pdl de a rupe psd-ul de alianta usl si diminuarea influentei social democratiei in randul romanilor. Faptul ca Mircea Geoana, dupa ce a mintit fara rusinare Partidul Social Democrat si pe toti cei cinci milioane de romani care l-au votat, accepta sau participa voit la aceasta campanie ma face sa cred ca trebuia data afara din PSD imediat dupa ce s-a DUS LA RELAXARE LA VANTU IN AJUNUL ALEGERILOR PREZIDENTIALE.

Adauga un comentariu

Random image