2019-04-26 03:06


EXCLUSIV. Iliescu: „Antonescu este superficial şi aventurier. De ce critică PSD?”

 |  19:18
EXCLUSIV. Iliescu: „Antonescu este superficial şi aventurier. De ce critică PSD?”

Preşedintele de onoare al PSDi-a reproşat ieri liderului PNL, Crin Antonescu, că dă dovadă desuperficialitate şi spirit de aventurier. Declaraţiile lui Ion Iliescu au venitla scurt timp după ce preşedintele liberalilor a criticat strategia PSD,susţinând că s-a amânat prea mult introducerea moţiunii de cenzură şi desemnareaunui premier pentru Guvernul de criză.

Liberalii şi social-democraţiirecunosc că moţiunea de cenzură are şanse reduse să adune voturile necesarepentru demiterea Cabinetului Boc şi auînceput să se acuze reciproc de posibilul eşec al acesteia. Primul care aatacat a fost liderul PNL, Crin Antonescu. „Având în vedere că partidul deguvernământ a beneficiat de timp ca să-şi facă toate manevrele acoperitoare -vezi Legea educaţiei, instalarea UNPR în structurile Camerei, am vorbit foartemult despre faptul că moţiunea trebuia depusă mai devreme. Având în vederemăsurile pe care le-au luat pentru a nu permite parlamentarilor lor să voteze,lucru fără precedent în democraţia asta românească, deocamdată nu avemsuficiente motive de optimism, ceea ce nu înseamnă că nu încercăm să facem totce se poate”, a atacat subtil liberalul. El a adăugat că o altă greşealăstrategică a fost legată de neanunţarea unui premier al Guvernului de criză. PreşedintelePNL a declarat că pesediştii au refuzat să vorbească despre propunerile depremier avansate de liberali. “PSD a rămas pe poziţia cunocută, şi anume că vomdiscuta problema alcăturii unui nou Guvern numai după ce moţiunea va trece,dacă va trece. Noi am propus o altă strategie şi anume însoţirea moţiunii decenzură în mod explicit de o variantă alternativă de Guvern şi de majoritate,nu putem face asta singuri”, a precizat Antonescu, la finele întâlnirii pe carea avut-o cu social-democraţii.

Supărare în Kiseleff

„Crin Antonescu este superficialşi aventurier. Ce trebuia să facă PSD, să iasă cu un Guvern cum au ieşit cei dela PNL? Au cei de la PNL puterea să impună un guvern, au ei voturile necesare?Este foarte bine că PSD nu a reacţionat impulsiv şi nu s-a luat la întrecere culiberalii. Ce făceam, dacă veneam şi noi cu un Guvern? PSD a preferat săprezinte soluţiile economice, am discutat şi cu cei de la PNL soluţiile unuiGuvern anticriză”, au fost reproşurile adresate de preşedintele de onoare alPSD liderului PNL. În declaraţia acordată ziarului „Puterea, Ion Iliescu asusţinut că este nevoie de o colaborare cu liberalii, dar că aceştia trebuie sănu îi mai atace pe social-democraţi. În privinţa strategiei PSD, preşedintelede onoare a precizat că ea a fost cea corectă, şi că este foarte bine că nu s-atrecut la o întrecere pentru ocuparea ministerelor, ci s-a preferat redactareaunui program de guvernare. Vicepreşedintele PSD, Ioan Chelaru, ne-a declarat căa fost foarte surprins de criticile venite din tabăra liberalilor. „Nu ne-amîntâlnit cu ei săptămânal, nu am stabilit împreună programul şi măsurileeconomice ale guvernului de criză? De ce nu au spus nimic la aceste întâlnirişi fac aceste declaraţii acum?”, s-a întrebat Chelaru.

Ponta enervat de Crin

“Când te duci la o bătălie, şi noimiercuri ne ducem la o bătălie, te duci cu gândul de a o câştiga şi de a facetot ce ţine de tine ca să câştigi acea bătălie. Dacă anunţi cu trei zileînainte că tocmai ai luat bătaie şi începi să te justifici că nu tu eşti devină, e un stil de a face politică pe care noi, de la PSD, nu îl avem. Noi amfost obişnuiţi să câştigăm bătălii sau, sigur, să le pierdem fără a da vina pecineva. Eu consider că orice discuţie publică între noi şi liberali este înavantajul lui Traian Băsescu şi al celor de la PDL”, l-a înţepat Victor Pontape Crin Antonescu, după ce liberalul dăduse doar 45% şanse de reuşită moţiuniide cenzură. Preşedintele PSD s-a lăudat, afirmând că partidul său a reuşit săracoleze zece democrat-liberali care vor vota moţiunea de cenzură. “Moţiunea setrece cu voturi, nu cu vorbe”, le-a transmis Ponta liberalilor. Pe blog, tonulsău a fost însă mult mai acid. “Poziţia lui CrinAntonescu, deşi previzibilă ţinând cont de antecedentele sale politice, tot reuşeştesă mă uimească. Faptul că cei care îi preiau declaraţiile o fac extrem desuperficial şi neserios nu este o scuză să se comporte în acelaşi mod! Cumanunţi la presă că ai trei propuneri de prim-ministru şi te aştepţi ca PSDchiar să te ia în serios? E ca şi când eu cumpăr ceva acţiuni la Microsoft şifac o conferinţă de presă în care îl anunţ pe Bill Gates că am nişte propuneripentru preşedintele CA-ului, şi chiar mă mir că nu se conformează!... E ca şicând mâine mă duc eu să fiu procuror general în Uganda – ce contează că nu ştiunici limba, nici sistemul şi nici pe cineva pe acolo; mă duc şi gata dacă măpropune Crin. Şi o să şi opresc criminaliatea în Uganda”, a scris Ponta. El asubliniat că nu le-a cerut niciodată liberalilor să-l susţină pentru funcţia depremier, deoarece priorităţile Opoziţiei sunt altele şi nu “împărţirea defuncţii iluzorii”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-17

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Iliescu: „Antonescu este superficial şi aventurier. De ce critică PSD?”
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG